Šíleně schopní Asiati vládnou Hollywoodu

Šíleně schopní Asiati vládnou Hollywoodu
Šíleně bohatí Asiati | Warner Bros.
Již o premiéře se asijská novinka výborně uvedla s 26 miliony dolary, což pro podobně etnicky vyhraněný snímek není úplně obvyklé. Přímo fantastické recenze v kombinaci s nedostatkem romantických filmů (letos jich opravdu moc nebylo), to vše pomohlo tomu, že na Šíleně bohaté Asiaty vyrazili skoro všichni. Síla filmu se ale ukázala až o druhém víkendu, kdy snímek spadl o pouhých 6%, udržel si první příčku a přidal dalších 25 milionů. Jestli to takhle půjde dál, velmi pravděpodobně se film zapíše mezi nejúspěšnější žánrovky historie (hodně bude záležet, jak ho přijmou diváci v Evropě).
Speciál: Když béčkoví žraloci útočí na naše bránice
Téma15. 8. 2018
Speciál: Když béčkoví žraloci útočí na naše bránice
Není to navíc jediný "asijský" zářez v amerických kinech. Drama Searching, v němž zoufalý otec hledá svou náctiletou dceru (přičemž vše sledujeme přes monitor počítače), se sice do TOP10 neprodralo, ale taky se hrálo jen v devíti kinech. A i tohle titěrné číslo stačilo na 21. místo a 360 000 dolarů! Příští víkend film vyrazí do široké distribuce a klidně by si mohl ukrojit 20 milionů dolarů. Velký úspěch je to i pro herce Johna Cho, který odvážně přešel z komediálního roviny to čistého dramatu a sklidil za to jen chválu.
No a když už jsme u těch asijských úspěchů, nesmíme zapomínat ani na koprodukční hit MEG: Monstrum z hlubin, který vznikl ve spolupráci USA a Číny. I třetí víkend se film drží v oblibě u diváků, je druhý s 13 miliony a celosvětově má velmi 409 milionů dolarů (přičemž 143 přiteklo z Číny).
A další novinky v žebříčku? Jen samé propadáky. Krimi komedie The Happytime Murders, spojující mupety, noirovou detektivku a hrubozrný humor Melissy McCarthy, totálně pohořel u diváků i kritiků a otevřel na třetí pozici za 10 milionů, přičemž stál 40. Tak špatný otvírák ještě McCarthy neměla. Tragicky dopadla i novinka A-X-L, která si odnesla za první tři dny promítání 2.9 milionů a skončila až devátá. Ale vzhledem k tomu, že jde ve filmu o přátelství robotického psa s člověkem (!), se průšvih tak nějak čekal.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.
Hele Muppete, kdo tady vraždí?
A-X-L