Zabili je kvůli chování! Herci zlobili, tak to odnesly jejich role

Zabili je kvůli chování! Herci zlobili, tak to odnesly jejich role
Chirurgové | Buena Vista International
Samozřejmě za všechny odchody nemůže kontroverze. Řada herců už si zkrátka nepřeje v seriálu pokračovat, končí jim smlouvy, chtějí se věnovat rodině, filmům atd.. My se ale podíváme na ty případy, kdy herci skutečně chováním přesáhli únosnou mez a to je stálo roli v populárním seriálu.

Shannen DohertyČarodějky

Shannen měla již dlouhou dobu pověst poměrně nesnesitelné herečky, která kvůli neustálým konfliktům s kolegy a štábem dostala vyhazov již z legendárního Beverly Hills 90210. Naděje přišla se seriálem Čarodějky, který se začal vysílat v roce 1998. Bohužel si ale nesedla s kolegyní Alyssou Milano a vše dopadlo nakonec tak, že Shannon z natáčení odešla a její postava Prue byla zabita. Obě herečky se k tomu nechtějí vyjadřovat, jen uvedly, že to občas bylo dost divoké a že chyběla chuť do natáčení.
zabili-je-kvuli-chovani-herci-zlobili-tak-to-odnesly-jejich-role-2
Shannen Doherty | WB Television Network

Charlie SheenDva a půl chlapa

Charlie Sheen je také dost známým bouřlivákem, který má většinou svého života neustále problémy s drogami, alkoholem a dalšími oplétačkami se zákonem. Není tedy ani divu, že ho nenapravil ani úspěch sitcomu Dva a půl chlapa. Sheen měl opakovaně problémy s tvůrcem seriálu Chuckem Lorrem, kterého častoval urážkami. Vše vyvrcholilo tím, že se Lorre rozhodl Sheena nadobro zbavit a jeho postavu Charlieho Harpera nechal srazit vlakem.
zabili-je-kvuli-chovani-herci-zlobili-tak-to-odnesly-jejich-role-3
Charlie Sheen | CBS

Nicollette SheridanZoufalé manželky

V zákulisí tohoto seriálu také běsnila válka, a to mezi Sheridan a tvůrcem seriálu Marcem Cherrym. Postava Edie Brittové byla zabita a herečka rázem zůstala bez práce, ovšem nenechala si to líbit a hnala Cherryho i Touchstone Television před soud za porušení pracovní smlouvy. Celý proces odhalil pořádnou dávku špíny, kterou na sebe obě strany navzájem házely. Televize s Cherrym v čele jasně prokázala, že smrt postavy byla napsána dlouho před tím, než došlo k incidentu, kdy měl Cherry údajně Sheridan praštit do hlavy a propustit ji, když se stěžovala vedení. Cherry se hájil s tím, že ji na hlavu pouze poklepal, aby poukázal na komický moment ve scéně. Propuštění Sheridan bylo tvůrčím i ekonomickým rozhodnutím, ve kterém bylo samozřejmě přihlédnuto i k jejímu neprofesionálnímu chování vůči hereckým kolegům a štábu. Nutno ovšem dodat, že Sheridan soudní proces prohrála.
zabili-je-kvuli-chovani-herci-zlobili-tak-to-odnesly-jejich-role-5
Nicollette Sheridan | Touchstone Television

John Rhys-DaviesCesta do neznáma

Od počátku natáčení si John Rhys-Davies nesedl s týmem scenáristů. Často si na jejich práci stěžoval a dokonce se jim snažil domluvit. Oni jeho stížnosti odmítali s tím, že má říkat to, co je ve scénáři a dále to neřešit. Herec proti argumentoval tím, že z jejich pera nevyjde žádná inteligentní věta. Vypjatý souboj skončil během třetí série, kdy se herec rozhodl odejít a scenáristé si tak mohli vychutnat scénu, kdy nechali postavu profesora Artura zastřelit.
zabili-je-kvuli-chovani-herci-zlobili-tak-to-odnesly-jejich-role-1
John Rhys-Davies | The Sci-Fi Channel

Patrick DempseyChirurgové

Postava doktora Dereka Shepherda zahynula na konci 11. série. Všechny fanoušky seriálu to šokovalo, nikoli ale štáb. Mezi Dempseym a tvůrkyní seriálu Shondou Rhimes to dost jiskřilo. Oba tvrdí, že mezi nimi nikdy nebyla zlá krev, ale je jasné, že si úplně nesedli, zvláště, když herci začalo vadit, že už nemá tolik vysílacího času a začal si jako ženáč románek s jednou ze členek štábu. S koncem pracovní smlouvy přišla i žádost o rozvod, kterou Dempseyho manželka ale nakonec stáhla. Alespoň jednu bitvu herec vyhrál.
zabili-je-kvuli-chovani-herci-zlobili-tak-to-odnesly-jejich-role-4
Patrick Dempsey | Buena Vista International

Thomas Gibson - Myšlenky zločince

Thomas Gibson se během natáčení známého kriminálního seriálu potýkal se záchvaty agrese. Roky urážel své kolegy a byl agresivní, což vedlo k tomu, že mu bylo nařízeno postoupit kurz sebeovládání poté, co strčil do asistenta režie. Řešení asi na nějakou dobu zafungovalo a štáb zvládl natočit ještě několik sérií, ale v roce 2016 došlo k dalšímu incidentu, kdy měl Gibson nakopnout producenta a scenáristu seriálu během hádky nad scénářem. Gibson byl suspendován a nakonec vyhozen. Ze všech zmíněných herců ale dopadl nejlépe, jeho postava nebyla poslána pod zem, ale do důchodu.
zabili-je-kvuli-chovani-herci-zlobili-tak-to-odnesly-jejich-role
Thomas Gibson | CBS