Zbaví se Vojtěch Dyk pověsti hereckého klaďase?

Zbaví se Vojtěch Dyk pověsti hereckého klaďase?
Vojtěch Dyk během natáčení Důvěrného nepřítele | Česká televize
Gabriela Mihalčínová, Vojtěch Dyk
Důvěrný nepřítel
33 letý Vojtěch Dyk má za sebou celou řadu úspěchů. Zaujal coby člen populární skupiny Nightwork nebo jako swingový zpěvák uskupení B-Side Band. Účinkoval v Národním divadle a v rámci filmové a televizní tvorby stihl ztvárnit na tři desítky rolí. Donedávna tomu ale pořád něco chybělo, Vojtěch Dyk se ne a ne vymanit ze škatulky hereckých hezounků, které sice zaujmou dívky a dámy od vedle, ale jiný divák se nad výkonem zpravidla jen ušklíbne. Dyk si totiž ještě nezahrál složitější charakterovou roli, což by se spolu s Důvěrným nepřítelem mohlo změnit.
Ve vztahovém thrilleru totiž hraje Dyk programátora Andreje, který se spolu s mladou manželou Zuzanou (Gabriela Marcinková) přestěhuje na "samotu u lesa". Na rozpadající se stavení z konce 19. století ale zapomeňte, tohle je hi-tech vila se vším, co k ní patří. Ústředním mozkem domu se stává počítačová strojovna s kamerami a ovládáním všeho možného a nemožného. Dykova filmová žena se však v jeden okamžik začne v domu cítit nesvá, jako kdyby ji někdo sledoval... Stojí za tím její manžel?

Důvěrný nepřítel: Trailer

Důvěrný nepřítel: trailer | Bohemia Motion Pictures
S ambiciózním a v tuzemském prostředí dosud málo obvyklým námětem přišel režisér Karel Janák, který se taktéž pokusí vymanit z jedné filmařské škatulky, a sice autora filmů pro teenagery. A vy se můžete mezi prvními dozvědět, zda se mu to podaří.
Ve spolupráci s distribuční společností filmu Důvěrný nepřítel přinášíme soutěž o 3 x 2 lístky na slavnostní premiéru filmu, která se uskuteční ve středu 29. srpna od 18.45 v pražském Kině Lucerna.
Co musíte udělat pro to, abyste měli šanci dosáhnout na výhru? Napište 3 nové komentáře k filmům z databáze Kinobox.cz (delší než 250 znaků) a na e-mail soutez@kinobox.cz (předmět: "nepritel") zašlete váš nickname. Uzávěrka je tento pátek 24. srpna ve 12.00. 3 vylosovaní obdrží 2 vstupenky na slavnostní premiéru filmu.
Gabriela Mihalčínová
Karel Janák