Dark Universe: Dostanou slavná hororová monstra druhou šanci?

Dark Universe: Dostanou slavná hororová monstra druhou šanci?
Monstra Universalu | Universal Pictures
Jenže se Mumii nedařilo. Stála 125 milionů, z amerických kin si odnesla jen 80 a diváci i kritici byli z výsledku hodně zklamaní (jde o jeden z nejhůře hodnocených Cruiseových filmů vůbec). Celosvětově sice film vydělal 409 milionů, mizerné ohlasy ale studio vyděsily a ambiciózní Dark Universe, jak se propojený filmový vesmír hororových monster oficiální jmenoval, byl po jednom jediném filmu oficiálně ukončen. A to navzdory tomu, že již byli nasmlouvaní herci i tvůrci na další projekty a pracovalo se na scénářích.
Nyní se k tématu vrátil Jason Blum, ředitel úspěšného studia Blumhouse, které se specializuje na horory. Rád by Dark Universe ve spolupráci s Universalem oživil, ale s tím, že by se ignorovala snaha o propojený vesmír a vznikaly by nezávislé hororové příběhy, podobně jako ve čtyřicátých letech.
Studia spolu zatím oficiálně nejednají, pokud by ale v Universalu chtěli dát sérii druhou šanci, vložit ji do rukou lidí z Blumhouse rozhodně není ten nejhorší nápad. Studio sice produkuje levné, ale atmosférické žánrovky. Škoda jen toho původně naslibovaného obsazení, z něhož už nic nebude.
dark-universe-dostanou-slavna-hororova-monstra-druhou-sanci
Sofia Boutella