Nejlépe placené herečky současnosti (2018)

Nejlépe placené herečky současnosti (2018)
Scarlett Johansson ve filmu Hitchcock (2012) | Omaze / Youtube

5. Reese Witherspoon (42 let, USA)

Sedmilhářky
Sedmilhářky | HBO
Reese neměla v posledních letech moc velkých projektů. To se změnilo s úspěchem seriálu Sedmilhářky stanice HBO. Za natáčení druhé řady vynikasovala podle dostupných informací milion za epizodu a něco přihodil i rodinný film V pasti času (ačkoli v kinech propadl). V uplynulých 12 měsících si tak herečka přišla na 16,5 milionů. Příští rok by se měla mezi nejlépe placenými herečkami udržet, neboť za chystaný seriál společnosti Apple, v němž bude hrát s Jennifer Aniston, dostane 1,25 milionu za epizodu.

4. Jennifer Lawrence (28 let, USA)

Jennifer Lawrence
matka! | CinemArt
Jennifer je stálice, která dokonce v letech 2015 a 2016 žebříčku kralovala (loni byla "jen" třetí). Jakkoli si na kariéru nemůže stěžovat, po skončení Hunger Games přeci jen přišly střízlivější výplaty. Zatímco v roce 2015 ovládla ženský Hollywood s 52 miliony a následující rok jich měla 46, loňské vyúčtování bylo za 24 milionů a letos to má dokonce za 18. Přestože tak Jennifer evidentně spadla na ceně, pořád si může pískat (dvakrát tolik, když vezmeme v potaz, že matka! ani Rudá volavka moc nevydělaly). Reklamy na Dior a práce na X-Menech zaručují, že i příští rok žebříček neopustí.

3. Jennifer Aniston (49 let, USA)

T.J. Miller, Jennifer Aniston
Pařba o Vánocích
Jennifer musí její kolegové z Přátel nenávidět. Nejenže si jako jediná dokázala rozjet úspěšnou kariéru, ale ještě navíc se již řadu let drží v kategorii těch nejúspěšnějších. Letos je to pěkné třetí místo za 19,5 milionů, což je o něco méně než v předchozích dvou letech (2016 - 21, 2017 - 25.5). Ono se ale také těm filmových hitům tentokrát moc nedařilo. Kde si tedy sympatická herečka vydělala? Na reklamách. Inu, kdo umí, ten umí.

2. Angelina Jolie (43 let, USA)

Angelina Jolie
Zloba – Královna černé magie
Angelina se v topce neobjevila od roku 2014, kdy skončila pátá s 18 miliony. Což dává smysl. Herečka se před pár lety v podstatě vykašlala na komerční Hollywood, hodně se věnovala režii vlastních projektů, humanitární činnosti pro OSN a (dnes již ukončenému) manželství s Bradem Pittem. Nejen dobrými skutky je ale člověk živ a tak se nechala Angie přemluvit ke Zloby. To jí výrazně promluvilo do výplatní pásky a ona díky tomu poskočila ve filmovém potravním řetězci až na stříbrnou příčku a to s 28 miliony.

1. Scarlett Johansson (33 let, USA)

Scarlett Johansson, Chris Evans, Don Cheadle
Don Cheadle, Scarlett Johansson a Chris Evans ve filmu Avengers: Infinity War (2018) | če
Scarlett již léta patří mezi hollywoodskou smetánku, pokud mluvíme o její ceně. Herečka se etablovala hitem Lucy v akčním žánru a jakkoli sci-fi Ghost in the Shell v kinech pohořela, pořád platí Scarlett za žhavé zboží. Přirozeně za to hodně vděčí Marvelu, konkrétně pak poslední etapě Avengers, kdy si za přispění Infinity War došla pro ohromných 40,5 milionů dolarů (což je její osobní rekord). Příští rok by na tom měla být podobně, neboť ji čekají Avengers 4, kde by navíc její příjmy mohly být ještě o něco větší.