Star Trek 4 má nejistou budoucnost - právě přišel hned o dva důležité herce

Star Trek 4 má nejistou budoucnost - právě přišel hned o dva důležité herce
Star Trek | Paramount Network
Ještě jedno cože: Tarantinův Star Trek bude mládeži nepřístupný!
Filmy8. 12. 2017
Ještě jedno cože: Tarantinův Star Trek bude mládeži nepřístupný!
Historie filmového Star Treku čítá 13 filmů, které si z amerických kin odnesly 1,4 miliardy dolarů. Dohromady. To samé (respektive ještě o něco více) vydělaly jen dva poslední díly Star Wars! Není to tak, že by se na Star Trek vůbec nechodilo. Ale rozhodně stále platí, že nejde o - navzdory sexy kabátku moderních dílů - masově přijatou zábavu. Přesto se po Do temnoty zdálo, že konečně barevné upnuté uniformy našly ten správný balanc, protože film vydělal téměř půl miliardy. V Paramountu začali ve Star Trek po letech věřit a vyčlenili dva roky staré trojce Star Trek: Do neznáma opět štědrý rozpočet (185 milionů). Recenze nadšené, trekkies spokojení, šeptanda pracovala o sto šest a tržby... byly na nic. Film si celosvětově odnesl jen 343 milionů, což bylo nejen nejméně ze všech dílů rebootované série, ale hlavně se nezaplatil.
Bylo jasné, že bude třeba dělat nějaké ty ústupky. A přirozeně se bavíme o hlavně platech. V Paramountu musí být realisté, vnímat jako možný strop příjmů z kin nějakých 400 milionů dolarů a s takovou nemohou jít v rozpočtu výše než nad 150 (a i to je upřímně hodně, ideálně by studio potřebovalo náklady stlačit na nějakých 120 milionů). Nepřekvapivě se začalo u herců, což vedlo k tomu, že film opustili Chris Pine (kapitán Kirk) a Chris Hemsworth (Kirkův otec, jehož jsme viděli v úvodu prvního dílu). Studio podle všeho nepřišlo s dostatečnou nabídkou a obě hvězdy projektu daly vale...
Tak kdopak si pamatuje, že je Kirkovým otcem Thor?
... což je zajímavá situace. Hemsworth sice v posledních letech získal na ceně díky Thorovi a Pine účinkováním u konkurenční stáje ve Wonder Woman, oba herci i přesto ale rozhodně nepatří k nejdražším jménům v Hollywoodu. Pine inkasoval za předchozí díl 6 milionů a u Disneyho jsou zase známí tím, že vyjma pár výjimek své herce nepřeplácí (naopak rádi šetří, takže třeba za Thora měl Hemsworth 150 tisíc dolarů).
Osobně mi nepřijde, že by zrovna Pine s Hemsworthem byli takovou zátěží pro rozpočet a je otázkou, jestli v Paramountu volí dobře, pokud chtějí šetřit zrovna na nich (v tuhle chvíli jde o dvě nejsilnější jména v obsazení).
Natáčení Star Treku 4 má pod vedením S.J. Clarkson odstartovat na začátku příštího roku. Projekt v tuhle chvíli pozastavený není a studio má před sebou nelehké rozhodování - buď přitlačí na výplatách a získá oba herce zpátky nebo postavy přeobsadí. A druhá varianta málokdy u fanoušků projde.
star-trek-4-ma-nejistou-budoucnost-prave-prisel-hned-o-dva-dulezite-herce
star-trek-4-ma-nejistou-budoucnost-prave-prisel-hned-o-dva-dulezite-herce-1