Tuhle filmovou pohádku nezachrání bratři Grimmové, Karel Gott ani dětská charita aneb Když animace trpí

Tuhle filmovou pohádku nezachrání bratři Grimmové, Karel Gott ani dětská charita aneb Když animace trpí
Bubeník a princezna | Angels Pictures / teaser trailer
Rodinná animovaná komedie Bubeník a princezna vznikla podle pohádky slavných bratří Grimmů, v níž se Jack vrací z války domů, kde zlá čarodějnice unesla princeznu Miu a její sestru. Král s tím nic nezmůže a tak se do věci vloží bubeník Jack, jehož čeká velké dobrodružství. Na cestě potkává obry, loupežníky a celou řadu pokřivených charakterů.

Bubeník a princezna: Teaser Trailer

Bubeník a princezna
Tvůrci snímku představili první upoutávku k filmu, který by měl do českých i zahraničních kin vstoupil ještě letos. A s přihlédnutím ke všem bohulibým aktivitám (dětská charita) musím konstatovat, že tohle se vážně nepovedlo. Avizovaný rozpočet 82 milionů korun (uvádí databáze IMDb) není nikde vidět, jednotlivé scény připomínají staré počítačové hry včetně trhaných pohybů a dalších nepodařených detailů.
Ukázka kombinuje lehkomyslný, až kamarádský voiceover, vizuál a charaktery postav, které mají k děsivým bratrům Grimmům vážně daleko, a pocit, že tady nikomu nešlo o alespoň ucházející filmařinu. Snímek nicméně vznikal v britsko-české koprodukci, tak doufám, že toto jsou jen hrubé nástřely a o Vánocích se dočkáme kvalitnější animace. Nejen kvůli dětem, ale i rodičům, kteří případné vstupenky do kina (a tím pádem i charitu) zaplatí.
Bubeník a princezna
Bubeník a princezna