Jackie Chan v České republice! Akční hvězda se chopila režie dobového dramatu

Jackie Chan v České republice! Akční hvězda se chopila režie dobového dramatu
Režisér Jackie Chan a operátor David Růžička během natáčení | Stabiz / Stanislav Honzík
Jak informovala organizace Czech Film Commission, Jackie Chan režíroval v České republice romantické drama zasazené do 30. let minulého století. V hlavní roli příběhu, který se odehrává na pozadí předválečného období, se představí syn Jackieho Chana Jaycee, který má na kontě přes dvacet rolí.
My Diary
Z natáčení filmu The Diary | Stabiz / Stanislav Honzík
Čínská produkce strávila v České republice dvanáct natáčecíhc dnů, přičemž hlavní natáčecí lokací filmu The Diary je Šanghaj a tamní studia. „V Praze jsme točili na Karlově Mostě a na Malé Straně, v Plzni na letišti, kde jsme točili scény s historickými letadly. V Mladé Boleslavi si zahrálo tamní divadlo a na poslední den jsme se přesunuli do Hradce Králové, kde se tvůrcům zalíbila náplavka u Labe a výhled z Bílé věže,“ shrnul místa natáčení Martin Staněk, jehož firma Stabiz natáčení v České republice zajišťovala.
Jackie Chan
Jackie Chan - z natáčení filmu The Diary | Stabiz / Stanislav Honzík
Poslední klapka české etapy natáčení padla pro 150 členný štáb kolem Jackieho Chana 11. července. „Jackiemu se natáčení v Česku moc líbilo, po natáčení v proslovu poděkoval celému týmu, ocenil profesionalitu všech složek českého štábu a slíbil, že se brzy vrátí s dalším projektem,“ uvedl Staněk a dodal. „Tentokrát jsme ve štábu měli převahu Čechů, což je u čínských produkce nezvyklé, běžně si vozí třeba i stovku lidí z Číny. V tomto případě jich bylo asi jen 20. Například celý kamerový štáb jsme obsadili českými filmaři, dokonce i hlavní kameraman Klaus Fuxjäger, a tedy nejužší spolupracovník Jackieho Chana v našem štábu, byl místní.“
Fuxjäger, ačkoliv rakouský rodák, je po 25 letech v Praze plně domestikovaným českým filmařem a pracoval zde jak na hollywoodských blockbusterech Van Helsing (2004) , xXx (2002), Příběh rytíře (2001) nebo Liga Výjimečných (2003), tak i na domácích filmech jako například Obsluhoval jsem anglického krále (2006), 2Bobule (2009) nebo Modrý tygr (2012).

S využitím materiálů Czech Film Commission