Jak je to s dalšími Piráty z Karibiku? Johnny Depp ven, autoři Deadpoola dovnitř!

Jak je to s dalšími Piráty z Karibiku? Johnny Depp ven, autoři Deadpoola dovnitř!
Johnny Depp jako Jack Sparrow | Walt Disney Studios
Jak ukázala absurdní situace okolo vyhazovu Jamese Gunna z režie Strážců Galaxie 3, padáka vám klidně mohou zajistit i deset let staré Tweety, kdy jste si dělali legraci z něčeho, co byste zkrátka neměli. Johnny Depp už nějakou dobu řeší to, že ho exmanželka Amber Heard obvinila z domácího násilí.
Nic konkrétního se tradičně neprokázalo a škodu dělá hlavně šeptanda. Ale i to momentálně v Hollywoodu stačí (dvakrát tolik u Disneyho, evidentně), Depp tak v Pirátech z Karibiku 6 nebude. Respektive film nebude vůbec, místo toho nás čeká restart. Deppovu absenci v říjnu nepřímo potvrdil scenárista jedničky Stuart Beattie slovy: "Myslím, že má za sebou skvělou jízdu. Je jasné, že tu postavu pojal po svém a díky tomu se z Jacka stala jeho nejslavnější postava. Milují ho děti po celém světě, takže určitě dobře pro něj a bylo to skvělé i pro nás. Jsem velmi rád, že to tahle vyšlo." Nyní si přisadil Sean Bailey, šéf hrané filmové produkce ve Walt Disney Studios, který Deppův vyhazov, když byl na něj dotázán, nepopřel. Místo toho uvedl, že noví scénáristé (autoři Deadpoola, což je pro Piráty z Karibiku hodně dobrá zpráva) dostali za úkol "vnést do série novou energii a značku nakopnout".
Upřímně si nemyslím, že by tu Depp profesně vyloženě tratil. Pirátská série mu vzala hodně času a co si budeme povídat, dávno není velká zábava ho v roli Jacka sledovat. A to nemyslím jako výtku mířenou přímo na něj - jen už se postava okoukala. Na tomhle střídání dost možná vydělají všichni.
Penélope Cruz, Johnny Depp
Johnny Depp