Robert Redford se opravdu loučí! Hvězda první velikosti potvrdila odchod do hereckého důchodu

Robert Redford se opravdu loučí! Hvězda první velikosti potvrdila odchod do hereckého důchodu
Přirozený talent | TriStar Pictures
Již v roce 2016 slavný herec prohlásil, že ještě natočí dva filmy a pak skončí a nyní své slovo dodržel, Roberta Redforda uvidíme už jen jediném filmu. Jeho posledním počinem bude The Old Man & The Gun.
„Nikdy neříkej nikdy, ale jsem si téměř jistý, že pro mou hereckou kariéru to platí. Herectví se věnuji od 21 let, myslím si, že je to dost. Tak proč nezačít s něčím jiným - pozitivním a povzbudivým?“ uvedl Redford na adresu svého odchodu do důchodu.
Robert Redford
Orlové práva
Podle jeho vlastních slov ho v jeho rozhodnutí navíc utvrdila i postava Forresta Tuckera, kterého ve svém posledním snímku ztvárnil. Jedná se o skutečného zločince, který miloval vykrádání bank a útěky z vězení.
„V tomhle věku to pro mě byla úžasná postava. Věc, co mě na něm zaujala a která se doufám promítne i do filmu je skutečnost, že vyloupil 17 bank, sedmnáctkrát ho chytili, sedmnáctkrát šel do vězení a sedmnáctkrát z něj utekl. Ptal jsem se tedy sám sebe, zda se nakonec nenechával chytat schválně, aby mohl zažívat největší vzrušení svého života – útěk.“
Robert Redford
Robert Redford
Když došlo na otázku toho, zda se důchod týká i filmové režie, odvětil Redford, že v této oblasti se ještě uvidí. Za svou úžasnou kariéru si došel pro Oscara, ztvárnil řadu ikonických rolí, stal se idolem řady žen, založil Sundance institut a Sundance Film Festival. A my mu za to děkujeme!