Kristen Stewart v roli lesbické služebné. Nechvalně známý masakr z 19. století míří na plátna kin

Kristen Stewart v roli lesbické služebné. Nechvalně známý masakr z 19. století míří na plátna kin
Lizzie | trailer
Snímek Lizzie (režie Craig Macneill) se věnuje případu zavraždy Andrewa a Abby Bordenových, který v roce 1892 doslova otřásl celými Spojenými státy. Z vraždy byla obviněna Lizzie Borden, dcera Andrewa Bordena, která měla otce a macechu zabít sekyrou. Nakonec jí ovšem vina nebyla dokázána a od soudu odešla bez trestu. Jednou z posledních osob, která nicméně Andrewa a Abby Bordenovou viděla naživu, byla služebná Bridget Sullivan.

Lizzie: Trailer

Lizzie
Tvůrci filmu Lizzie dělají ze služebné Bridget Sullivan důležitého svědka rodinné historie Bordenových, který věděl zřejmě více, než kolik dosvědčil u soudu. Tvůrci budují milostný vztah mezi obviněnou Lizzie a služebnou Bridget, která dle historických pramenů chtěla z domu stůj co stůj prchnout. To ona věděla o údajném zneužívání Lizzie jejím obhroublým otcem, což by "nahrávalo" vražedným úmyslům Bordenovy dcery. Další teorie tvrdí, že Lizzie otce a macechu zavraždila proto, že nepřáli její lesbické lásce, případně aby zabránila dědictví sestry Abby.
Chronologii případu, který hýbal Amerikou, včetně nebývalých detailů a výpovědí, najdete zde.
Kristen Stewart
Lizzie - Kristen Stewart | trailer
Ve snímku Lizzie Borden ztvárnila Chloë Sevigny (Sněhulák, Kluci nepláčou), v roli služebné se představí Kristen Stewart (Café Society, Twilight sága). Film zatím nemá českého distributora.