Tyto herce vyměnili bez mrknutí oka

Tyto herce vyměnili bez mrknutí oka
Batman | Warner Bros.
Michael Keaton byl prvním z filmových Batmanů. Fanoušci ho měli rádi a tak si netopýřího muže zahrál dvakrát. Potřetí už ale odmítl s tím, že scénář k filmu Batman navždy stojí za prd. A měl pravdu, filmaři se však nedali odradit a roli přeobsadili. Novým Batmanem se tak stal Val Kilmer.
Michael Keaton
Batman (1989) | 1989 Warner Brothers
Alec Baldwin si zahrál Jacka Ryana ve filmu Hon na ponorku. V dalším díle s Jackem Ryanem v hlavní roli – Vysoká hra patriotů byl ale přeobsazen Harrisonem Fordem a sám se k tomu vyjádřil dosti nelichotivě s tím, že to bylo "pěkný svinstvo".
nikdo-neni-nenahraditelny-tyto-herce-vymenili-bez-mrknuti-oka-2
Alec Baldwin | Paramount Network
Edward Norton se stal Hulkem jako první (pokud mluvíme o MCU). Jeho Neuvěřitelný Hulk ale nebyl takový hit, jak všichni doufali, a pro další fáze studia Marvel se velkým zlým zeleným mužíčkem stal Mark Ruffalo.
Neuvěřitelný Hulk
Neuvěřitelný Hulk | Universal Pictures
Terrence Howard nevycházel se svými kolegy z Iron Mana v dobrém. Roberta Downey Jr. obvinil, že mu sebral peníze a vyštípal ho z natáčení, na druhou stranu není tajemstvím, že s ním nechtěl pracovat Jon Favreau. Ať tak či onak, pro další filmy se Jamesem Rhodesem stal Don Cheadle.
Iron Man
Iron Man | Bonton
Katie Holmes je jednou z mála, která si přeobsazení vymohla sama, neboť odmítla nadále pokračoval v roli Rachel Dawesové z Batman začíná. Pro Temného rytíře se tedy Rachel stala Maggie Gyllenhaal.
nikdo-neni-nenahraditelny-tyto-herce-vymenili-bez-mrknuti-oka
Katie Holmes | Warner Bros.
Peter Weller měl příliš práce s natáčením jiného snímku, takže se nemohl účastnit natáčení Robocopa 3, jeho roli tak převzal Robert John Burke. Svůj podíl na tom samozřejmě mohl mít i fakt, že Robocop 2 nezaznamenal bůhví jaký úspěch.
nikdo-neni-nenahraditelny-tyto-herce-vymenili-bez-mrknuti-oka-1
Peter Weller | Orion Pictures
Richard Harris zemřel krátce před premiérou Harryho Pottera a Tajemné komnaty, roli Brumbála tak musel pro další filmy převzít Michael Gambon.
nikdo-neni-nenahraditelny-tyto-herce-vymenili-bez-mrknuti-oka-6
Richard Harris | Warner Bros.
Rachelle Lefevre ztvárnila upírku Victorii v prvních dvou dílech Twilight ságy, pro další díly ale byla nahrazena Bryce Dallas Howard. Herečka uvedla, že ji změna překvapila a ranila, důvody, proč ji ale filmaři vyměnili, neprozradila.
nikdo-neni-nenahraditelny-tyto-herce-vymenili-bez-mrknuti-oka-5
Rachelle Lefevre | Summit Entertainment
Jodie Foster zazářila v Mlčení jehňátek jako Clarice Starlingová, pro pokračování filmu s názvem Hannibal už se role ujmout nechtěla, a tak ji po své kolegyni zdědila Julianne Moore.
Jodie Foster, Anthony Hopkins
Mlčení jehňátek | 1991 Orion Pictures Corporation
Claudia Wells hrála přítelkyni Martyho McFlye ve filmu Návrat do budoucnosti, ve druhém díle ji ale nahradila Elisabeth Shue, protože Claudia přerušila kariéru, aby se mohla starat o svou nemocnou matku.
nikdo-neni-nenahraditelny-tyto-herce-vymenili-bez-mrknuti-oka-3
Claudia Wells | Universal Pictures
Marcus Chong alias Tank z hitu Matrix se po prvním díle nepohodl se studiem Warner Bros. A pro následující díly byl nahrazen Haroldem Perrineauem Jr.
nikdo-neni-nenahraditelny-tyto-herce-vymenili-bez-mrknuti-oka-4
Marcus Chong | Warner Bros.