Trumfnou animovaní Úžasňákovi kaskadérské kousky Toma Cruise?

Trumfnou animovaní Úžasňákovi kaskadérské kousky Toma Cruise?
Tom Cruise / Úžasňákovi 2 | CinemArt
MISSION: IMPOSSIBLE - FALLOUT (režie: Christopher McQuarrie)
Pro Ethana Hunta (Tom Cruise) není žádné mise nemožná. Přesvědčuje o tom již v šestém akčním filmu a sám herec jde příkladem, když se pouští do zběsilých a dosti nebezpečných kousků, které jsou doménou kaskadérů. Jak je na tom Fallout v rámci série Mission: Impossible? Dle dostupných recenzí (prozatímních 86 procent) nad očekávání dobře.
Mission: Impossible - Fallout
Mission: Impossible - Fallout
Logika a scénář jsou dle zveřejněných textů největší slabinou, jinak ovšem dominuje velmi zdařile režírovaná akce, Tom Cruise, který v 56 letech hraje jako o život, no zkrátka jasná akční pecka do rozpálených letních dnů. Kdo by v roce 1996 řekl, že se z Mission: Impossible stane v 21. století jedna z největších žánrových stálic na hollywoodském poli...

ÚŽASŇÁKOVI 2 (režie: Brad Bird)
Úžasňákovi 2: trailer | Disney
A u akčního žánru ještě zůstaneme. Před necelými 14 roky měla v kinech premiéru pixarovka Úžasňákovi (2004), která cílila nejen na dětského diváka, ale též na dospělé a filmů znalé publikum. Více o fenoménu Úžasňákových si přečtete v textu našeho přispěvatele Tomáše Stibora. Rok se s rokem sešel a Úžasňákovi 2 jsou v kinech.
Úžasňákovi 2
Úžasňákovi 2 | Pixar
Režíruje je autor "jedničky" Brad Bird (Ratatouille, Mission: Impossible - Ghost Protocol) a druhý film navazuje tam, kde první skončil. Co se změnilo? Bob zůstává v domácnosti, zatímco hlavní hvězdou je Helen. Superschnopnosti se navíc začnou projevovat v malém Jack-Jackovi. Na scéně se objeví nový padouch a rodince Úžasňákových nezbyde než se znovu spojit s Mražounem a postavit se ďábelským plánům.
Recenzenti prozatím Úžasňákovým 2 dávají 79 procent, s tím, že mnozí píší, že v rámci filmových pokračování pixarovského vesmíru jde o jedno z těch nejvíce zdařilých.

WHITNEY (režie: Kevin Macdonald)
Whitney
Šest let po tragické smrti zpěvačky a herečky Whitney Houston míří do českých kin intimní dokumentární portrét Whitney. Divákům bude představen bohatý rodinný archiv, celá řada "roztomilých" scénech z dětství a dospívání, ale též rozhovory nejbližších pozůstalých a přátel slavné zpěvačky. A dojde i na kontroverzní témata. Po portrétu zpěvačky Amy Winehouse další dokumentární počin, který se pokouší prokousat fasádou slávy k tomu klíčovému.

SWEET COUNTRY (režie: Warwick Thornton)
Sweet Country
Dobrodružný western z vyprahlé Austrálie míří do českých kin. Skutečným příběhem inspirované drama pojednává o chovateli dobytka Samovi, který v sebeobraně zabije bělocha. Spolu s těhotnou ženou se vydává do australského vnitrozemí. Po stopách mu jde seržant Fletcher a skupina stopařů. Hra na kočku a na myš může začít. Jenže je dobré si uvědomit, že Sam se v australské buši vyzná lépe než kdokoliv jiný.
Recenzenti prozatím dávají snímku Sweet Country solidních 70 procent.

ABRAKADABRA (režie: Pablo Berger)
Abrakadabra
A jedna fantasy komedie na závěr, tedy vlastně před výčtem obnovených premiér. Španělský snímek Abrakadabra pojednává o jedné rodince, matce, dceři a otci Carlosovi, který je tam trochu černou ovcí. Má rád pivo a fotbal a pro upřímnější slovo nejde daleko. Na druhou stranu se ale ničeho nebojí, takže když ho na jedné akci hypnotizér Pepe pozve na pódium, nenechá se upejpat a přijme výzvu. Během seance se ovšem do Carlosova těla omylem dostane zbloudilý duch "vychovaného" muže; a v jedné španělské rodince nebude nic jako předtím.
Mamma Mia! aneb Nejslavnější filmové muzikály
Téma15. 7. 2018
Mamma Mia! aneb Nejslavnější filmové muzikály
Máte rádi filmové muzikálové klasiky? Distribuční společnost Asociace českých filmových klubů vám jistě udělá radost následující pěticí obnovených premiér, z nichž si vybere doslova každý. Klasika z 50. let Zpívání v dešti (1952) je tu pro staromilce i vyznavače retra. Limonádový Joe aneb Koňská opera (1964) potěší fanoušky tuzemské klasiky. Vlasy (1979) připomenou legendárního Miloše Formana, který si o dekádu později posvítil na hippie hnutí. Rocky Horror Picture Show (1975) potěší milovníky béčkových děl a alternativy. A z novějších obnovených děl se bude vzpomínat na Moulin Rouge (2001) s Nicole Kidman a Ewanem McGregorem v hlavních hereckých a pěveckých rolích.

Seznam všech srpnových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.