Režisér Star Wars smazal přes 20 000 příspěvků ze svého twitteru. A není se čemu divit

Režisér Star Wars smazal přes 20 000 příspěvků ze svého twitteru. A není se čemu divit
Ryan Johnson | Lucasfilm Ltd.
Aféra kvůli kontroverzním twitterovým příspěvkům režiséra Jamese Gunna, který byl společností Disney vyhozen z třetích Strážců Galaxie kvůli deset let starým kontroverzním vtípkům z Twitteru, donutila Riana Johnsona, známého díky sci-fi snímkům Star Wars: Poslední z Jediů (2017) a Looper (2012), aby ze svého účtu na Twitteru smazal až 20 000 příspěvků. A člověk se mu vlastně ani tolik nemůže divit. Epizoda VIII je celkem dost rozporuplný film, který vyloženě namíchnul velkou část fanouškovské základny. Johnson je často označován za "vraha" celé Star Wars značky, v rámci čehož dokonce i vznikla petice, jejímž cílem je, aby vznikl remake Posledního z Jediů, který by napravil jeho "bordel". V rámci toho je Johnson dodnes často bombardován urážlivými a neslušnými zprávami, ve kterých mu je i mnohokrát přána smrt.
reziser-star-wars-smazal-pres-20-000-prispevku-ze-sveho-twitteru-a-neni-se-cemu-divit
James Gunn
Po Gunnově aféře se proto režisér rozhodl neprodleně smazat až 20 000 tisíc příspěvků ze svého Twitteru za posledních 9 let. Sám napsal, že to udělal čistě ze své vlastní vůle. Nemyslí si, že by v rámci oněch let napsal něco hrozně urážlivého, nicméně ona aféra mu dokázala, že lidé, kteří proti němu stále chovají zášť, toho mohou využít k tomu, aby na něj vytáhli nějakou banalitu a tou se mu pokusili pošpinit kariéru. Ono čištění tudíž sloužilo především jako taková pojistka, že se nikdo nepokusí použít nějaká prohlášení z jeho minulosti proti němu. Donutila ho k tomu mimo jiné i další aféra kolem herečky Roseanne Barr, nad kterou se snesla bouře po jednom z jejích Twitterových příspěvků, ve němž z legrace označila Valerii Jarret, někdejší poradkyni bývalého prezidenta USA Baracka Obamy, za "dítě Muslimského Bratrstva a Planety opic". Roseanne se několikrát omluvila, prý onen příspěvek nebyl vůbec myšlen rasisticky, ale čistě politicky, nicméně i tak jí to mnoho lidí není schopno odpustit a dostala padáka z vlastní show.
reziser-star-wars-smazal-pres-20-000-prispevku-ze-sveho-twitteru-a-neni-se-cemu-divit-1
Roseanne Barr
Lze předpokládat (ovšem je to jen názor), že celou tuto hysterickou a podezíravou náladu v Hollywoodu vyvolala aféra s Harveym Weinsteinem, jež zapříčinila absolutně nulovou toleranci vůči jakýmkoliv prohlášení, nehledě na to, zda jsou myšlena třeba jen žertovně. Pokud jen krapet zavání nějakou politickou nekorektností, může to rychle vést ke konci kariéry.