Denzel Washington vs. hrdinové zpívající hity od ABBY. Vsadíte si na vítěze?

Denzel Washington vs. hrdinové zpívající hity od ABBY. Vsadíte si na vítěze?
Equalizer 2 | Columbia TriStar
Byl to tvrdý a hodně těsný souboj, z něhož nakonec vítězně vyšel Equalizer 2. Návrat mstitele z hobby domu měl sice slabší recenze, ona ale ani jednička nebyla úplně favoritem kritiků. Hlavní jsou ohlasy fanoušků, kteří na Denzela Washingtona v poloze nekompromisního akčního drsňáka nedají dopustit. Dvojka si tak při startu uzmula první příčku s 35,8 miliony, což je oproti prvnímu dílu dokonce zlepšení o 1,7 milionu. Série tedy zůstává na svém, znovu se bude útočit na nějakých 200 milionů celosvětově a znovu to bude stačit, protože film neměl extra vysoký rozpočet (v tomhle případě 62).
Pokračování Mamma Mia: Here We Go Again! se sice musí spokojit "jen" se stříbrným místem, ale studio je bezpochyby spokojené. Úvodních 34 milionů dolarů je o 6 mega lepší start než kolik kdysi měla jednička a pokračování muzikálu je v kinech stále spíše vzácná věc, takže když zůstanou diváci značce věrní, je to úspěch. A fanoušci Mamma Mia! do kina přišli po deseti letech. I když z toho nekouká megahit po vzoru jedničky, celosvětově si již snímek z pokladen odnesl 76 milionů, přičemž o jeden milion méně stál.
Za zklamání naopak v amerických kinech o víkendu platila hororová novinka Unfriended: Dark Web aka pokračování Odebrat z přátel (ano, byl to souboj plný sequelů). Snímek měl k dispozici 1546 kin a utržil jen 3,5 milionu. A to jednička tři roky zpátky otevřela skoro za 16! Jde o to, že společnost Blumhouse Tilt jede v poslední době dost specifický distribuční model, kdy cílí na konkrétní kina, o kterých ví, že do nich chodí mladí lidé a ve stejném duchu jede marketing (hlavně levně a přes internet). I přes opravdu slabý start to překvapivě není pro tvůrce průšvih - film stál pouhopouhý milion.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.
Lily James
Unfriended: Dark Web