Roztančení krásní herci versus brilantní psychologický horor. Mamma Mia!

Roztančení krásní herci versus brilantní psychologický horor. Mamma Mia!
Mamma Mia: Here We Go Again / Děsivé dědictví | CinemArt
MAMMA MIA: HERE WE GO AGAIN! (režie: Ol Parker)
Mamma Mia: Here We Go Again!
Téměř 10 let po úspěchu filmového muzikálu Mamma Mia! (2008) tady máme volné pokračování. V hlavní roli se představí Amanda Seyfried jako Sophie, která otevírá hotel a novou kapitolu svého života; je totiž těhotná. Donna (Meryl Streep) je po smrti, ale pochopitelně se na ni a na její divoká mladá léta vzpomíná; v retro skocích do minulosti ji ztvárnila Lily James. Nemůžou pochopitelně chybět staří známí štramáci (Firth, Brosnan, Skarsgaard) a hudba skupiny Abba.
Colin Firth, Stellan Skarsgård, Pierce Brosnan
Mamma Mia: Here We Go Again! | Legendary Entertainment
Dle dostupných recenzí je nicméně toto letní pokračování prapodivným producentským tahem a křečovitě stvořeným snímkem, kde vůbec nehraje roli děj a jakékoliv logičnosti. Navíc se dle mnohých ve "dvojce" opakují skladby z prvního filmu. Ale jako nekomplikovaná letní pohodička pro matky a jejich dcery asi splní očekávání.
Tuzemští recenzenti prozatím dávají Mamma Mia: Here We Go Again! 52 procent.

DĚSIVÉ DĚDICTVÍ (režie: Ari Aster)
Děsivé dědictví
Chcete se přenést v čase do 70. let, kdy děsivému filmovému žánru dominovaly důmyslně budovaná psychologická díla, po nichž diváci ne a ne usnout? Děsivé dědictví slibuje tak trochu netradiční hororově-psychologický zážitek. Snímek natočil jako svůj celovečerní debut režisér Ari Aster, který si k filmu též napsal vlastní scénář.
Děsivé dědictví
Děsivé dědictví | PalmStar Media
Jak název napovídá, vše se točí kolem rodinného (a dosti děsivého) dědictví. Duch zemřelé ženy Ellen straší a ovlivňuje všechny - dceru (Toni Collette), vnučku (Milly Shapiro) i další členy rodiny Grahamů. Podaří se kletbu překonat a vyváznout naživu? Nezvykle budované napětí, výrazné herecké charaktery a na hororový žánr důmyslně budované žánrové hrátky jsou jednoznačnou pozvánkou do kina.
Tuzemští recenzenti prozatím dávají 85 procent a mnozí píší o události (hororové) sezóny.

UTØYA, 22. ČERVENCE (režie: Erik Poppe)
22. července roku 2011 se na norském ostrově Utøya odehrál masakr, při němž pravicový terorista Breivik zabil několik desítek dětí, kteří zde byli na letním táboře. Nechvalně známý incident inspiroval režiséra Poppea k realizaci rekonstrukce oné události z pozice obětí a dětí usilujících o přežití. Panika, strach a nevědomost. Toť ve zkratce, co vás při sledování tohoto snímku čeká.
Recenzenti filmu prozatím dávají 55 procent.

STŘÍDAVÁ PÉČE (režie: Xavier Legrand)
Střídavá péče
A na závěr další dramatická "festivalovka", která letos v březnu vyhrála pražský Febiofest. Režijní debut Xaviera Legranda pojednává o rozvádějícím se páru a synovi (Thomas Gioria), který se dostává do péče matky (Léa Drucker). Ta ho chrání před násilnickým otcem (Denis Menochet). Eskalující spory mezi otcem a nešťastnou matkou chlapce dovedou až na okraj "propasti". Aby zabránil nejhoršímu, je odhodlaný udělat cokoliv…
Recenze Střídavé péče najdete zde.

Seznam všech červencových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.