Nathan Fillion natočil vlastní Uncharted film a věřte nám, tohle chcete vidět!

Nathan Fillion natočil vlastní Uncharted film a věřte nám, tohle chcete vidět!
Uncharted: Live Action Fan Film | Nathan Fillion
Proč se vlastně Nathan Drake ve Fillionově podání na plátna nikdy nepodíval? Těžko říct. Herec měl o roli od začátku zájem, ale v Hollywoodu na to nikdy extra neslyšeli. Nejpravděpodobnějším důvodem je to, že když začali fanoušci volat po Fillionově obsazení dostatečně nahlas, bylo již herci přes čtyřicet. A to není pro start série - minimálně v očích hollywoodských producentů - ideální. Dnes je mu 47, takže je vlastně situace ještě horší.
Jenže víte co? Je to úplně jedno! Ve fanouškovském patnáctiminutovém kraťasu, který dal Fillion s pár dalšími lidmi dohromady, totiž dokazuje, že si s přehledem s rolí poradí (a ano, je bez debat tou nejlepší možnou volbou):
Uncharted: Live Action Fan Film
Na ploše pouhých patnácti minut vystihli autoři vše, proč se "herní Indiana Jones" stal legendou. Je to strhující, vtipné, napínavé... ale tak vždyť jste to viděli sami. Fillionovo uchopení Drakea už blíže herní předloze ani být nemůže a jistě, není to žádný mladík, ale vážně se najde někdo, koho tohle trápí? Obsazení Stephena Langa do role Sullyho je poněkud nečekanou volbou (u fanoušků se nabízel spíše takový Robert De Niro), ale jednoznačně mu nelze upřít, že si roli užívá. A vlastně jsem se nedokázal ubránit úsměvu, když se na poprvé scéně objevil. Rozhodně by si podobnou roli zasloužil.
Co si tvůrci od kraťasu slibují? Možná jen chtěl Fillion svým fanouškům dopřát aspoň něco. Možná tým doufá v podobnou lavinu, jakou vyvolalo uveřejnění testovacího videa k Deadpoolovi (studio původně nemělo zájem, ale když vidělo, jak fanoušci zareagovali, dalo natáčení filmu zelenou). Bude zajímavé sledovat, jak se v Sony, kde momentálně plánují adaptaci s mladým Drakem v podání Toma Hollanda, k situaci postaví. Ohlasy jsou přímo nadšené a nesou se v duchu "konečně, na tohle jsme celou dobu čekali".
I kdyby na celovečerák s Fillionem nedošlo, neviděl bych to jako tragédii Jistě, půjde o spálenou šanci, ale navždy nám zůstane tenhle kraťas. Není úplně dokonalý (hlavně pasáž "za ramenem" ve stylu hry úplně nefunguje), ale celek je prakticky vším, o čem jsme v rámci Uncharted adaptace snili.
A k tomu ten fórek s copem...!
Uncharted: Live Action Fan Film
Uncharted: Live Action Fan Film