Dwayne Johnson se pustil do nejluxusnějšího mrakodrapu světa a možná ho to bude stát kalhoty

Dwayne Johnson se pustil do nejluxusnějšího mrakodrapu světa a možná ho to bude stát kalhoty
Mrakodrap | Universal Pictures
Ale existují přirozeně i výjimky. Loni jí byla ambiciózní Pobřežní hlídka, která pohořela u kritiky i diváků a z plánované série nic nebude. Nyní to vypadá, že se Mrakodrap zařadí do série Johnsonových neúspěchů (kterých je nicméně v posledních letech opravdu poskrovnu). Přiznaná vykrádačka klasik Smrtonosná past a Skleněné peklo o víkendu odstartovala v amerických kinech až na třetím místě. Nikdo nečekal, že pokoří jinou novinku - Hotel Transylvánie 3 (o ní až za chvíli). Že ale Johnsonův druhý vstup do katastrofického žánru nezdolá ani druhého Ant-Mana, to už je horší.
Fanouškovský trailer dělá z Mrakodrapu Dwaynea Johnsona novou Smrtonosnou past
Filmy11. 7. 2018
Fanouškovský trailer dělá z Mrakodrapu Dwaynea Johnsona novou Smrtonosnou past
Hlavní jsou samozřejmě čísla. A tady padá kosa na kámen. Mrakodrap otevřel za 25 milionů, což je pro film za 125 mega jednoduše málo (dvakrát tolik, když má jen průměrné recenze, takže se trvalka konat nebude). V posledních pěti letech otevřela hůře jen - ano, tušíte správně - Johnsona Pobřežní hlídka.
Mrakodrap by mohl spasit zbytek světa, kde by si podobná látka měla bez zadýchání dojít minimálně pro čtvrt miliardy. Možná i mnohem víc, neboť snímek vznikl v čínské koprodukci, takže by v tamních kinech měl bodovat. Tržby to ale nespasí, protože hollywoodským studiím jde z čínských kin mnohem menší procento peněz. Pro Johnsona jde každopádně o prohru a ke všemu dvojí, neboť se na filmu podílel i jako producent. Již za dva týdny navíc všechny filmy převálcuje Mission: Impossible, takže je téměř jisté, že se po vlažném startu Mrakodrap vysoko nevyšplhá. Snad to vyjde příště a Johnson na tom moc nevydělá. Je totiž moc fajn, když se v Hollywoodu objeví někdo, kdo jde do svých projektů s tak velkým nasazením..
Jak již bylo řečeno, jedničkou víkendu byl animák Hotel Transylvánie 3: Příšerózni dovolená. Třetí díl oblíbené animované série utržil 44 milionů, což je zhruba to, na co je studio zvyklé (jednička otevřela za 42 milionů, dvojka za 48). Animáků jsme letos zatím moc nedostali, takže se dá čekat, že si Drákula v hlasovém podání Adama Sandlera znovu dojde pro slušné peníze (půl miliarda celosvětově by padnout měla) a bezpochyby studio brzy oznámí čtyřku. Nic proti tomu. Rozhodně existují otravnější série pro celou rodinu.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.
Neve Campbell, Dwayne Johnson
Hotel Transylvánie 3: Příšerózní dovolená