Keira Knightley jako nejlepší francouzská spisovatelka s šancí na Nobelovu cenu

Keira Knightley jako nejlepší francouzská spisovatelka s šancí na Nobelovu cenu
Režíroval Wash Westmoreland a v dalších rolích se ve snímku představí Dominic West, Eleanor Tomlinson a Fiona Shaw.
Colette: Příběh vášně
Colette
Sidonie-Gabrielle Colette je jednou z mála spisovatelek, které byly nominovány na Nobelovu cenu za literaturu. A první ženou, které byl ve francouzské historii vystrojen státní pohřeb, což svědčí o její výjimečnosti pro Francii i její kulturu. Největší slávy dosáhla s románem Gigi, který se dočkal i filmového zpracování stejně jako román Chéri.
Poté, co si Sidonie-Gabrielle Coletteová vzala úspěšného pařížského spisovatele obecně známého jako "Willy", přesídlila z francouzského venkova do intelektuální a umělecké Paříže. Poté, co Willy přemluví manželku k tomu, aby pro něj psala, vytvoří "Colette" fiktivní autobiografii o vtipné a nestoudné dívce Claudine, která se stane bestsellerem a kulturní senzací. Po tomto úspěchu a Colette a Willy stanou hlasem Paříže a jejich dobrodružství inspirují další Caludininy romány. Colettin boj za autorská práva a rovnost pohlaví ji donutil překonat společenská omezení a změnil literaturu, módu a sexualitu.
Autory scénáře ke snímku Colette jsou Richard Glatzer a Wash Westmoreland. Produkují Pam Koffler, Christine Vachon, Elizabeth Karlsen a Stephen Woolley.
keira-knightley-ziska-nominaci-na-nobelovu-cenu-za-literaturu-jako-nejlepsi-francouzska-spisovatelka-ve-filmu-colette