Fanoušci Star Wars zatajují dech - další legendární postava se vrací!

Fanoušci Star Wars zatajují dech - další legendární postava se vrací!
Star Wars | Lucasfilm Ltd.
Následující text bude obsahovat několik spoilerů, takže pokud jste předešlé díly (konkrétně Síla se probouzí a Poslední z Jediů) neviděli, přestaňte číst!
A nyní již k tématu - natáčení deváté epizody Star Wars již začalo a režisér J. J. Abrams bude mít k dispozici i slavného a dávného soka zemřelého Hana Sola. Po úmrtí Carrie Fisher dostalo hereckého obsazení velkou ránu, kterou budou filmaři jen těžko zacelovat. Navíc nám v sedmé epizodě Sola zabili a v té předposlední i Luka Skywalkera. Původní složení ságy se tedy víceméně rozpadlo a není proto asi příliš velkým překvapením, že se filmaři rozhodli povolat do zbraně dalšího z nich - Landa Calrissiana! Billy Dee Williams prozradil, že se pustil ihned do nové diety, aby byl na natáčení ve formě.
lando-calrissian-se-vraci
Star Wars: Návrat Jediho | Lucasfilm Ltd.
Carrie Fisher měla v Epizodě IX sehrát velkou roli, ale už svou práci dodělat nestihla. Filmaři se rozhodli, že postavu princezny Leiy nepoužijí a příběh předělají. Je tedy jasné, že s ohledem na události Posledního z Jediů, půjde o povolání sil na pomoc Rebelů. Princezna Leia prozradila, že ve vnějším okraji Galaxie má Republika spojence a Lando může být jedním z nich.

Abrams také pro Star Wars získal nováčka. Zatím blíže neurčené role se ujme Keri Russell. Koho by si mohla zahrát? Možností je mnoho, nejzajímavější jsou ale následující tři možnosti: to první je mezi fanoušky hojně diskutovaná rodina hlavní hrdinky Rey, tedy její rodiče. Russell by se mohla ujmout role matky. Další možností je postava v již zmíněné podobě spojence z vnějšího okraje. No a samozřejmě vždy může jít o záporáka.
lando-calrissian-se-vraci-1
Keri Russell (Takoví normální Američané) | FX
Své role si zopakují Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac a Adam Driver. Premiéra Star Wars: Episode IX je v plánu na 19. prosince příštího roku.