Dům z karet: Robin Wright konečně promluvila o Kevinu Spaceym

Dům z karet: Robin Wright konečně promluvila o Kevinu Spaceym
Dům z karet | Netflix
Nikdo nechce moc rýpat do vosího hnízda, takže když se herců z Domu z karet někdo zeptá na spolupráci se Spaceym, obvykle se k tématu nechtějí vyjadřovat (a není se čemu divit, půda je horká a špatná odpověď se za člověkem může táhnout léta). Druhá největší hvězda seriálu Robin Wright, která povede šestou (a finální) sérii, nyní mlčení prolomila: "Byli jsme jen kolegové, opravdu. Nikdy jsme se nesetkávali mimo práci... ani nevím, jak bych se s ním spojila. Kevin a já jsme se vídali jen při natáčení scén a při čekání na další záběr jsme se dobře bavili. Neznala jsem ho v osobní rovině. Znala jsem neuvěřitelného mistra svého oboru, jakým bezpochyby je."
Od Wright jde o poměrně odvážná slova. Spacey (nezapomínejme, že stále nebyl za nic odsouzen) je bezpochyby výjimečný herec, jeden z nejlepších své generace. A od chvíle, co vyšla obvinění najevo, jakoby to neplatilo. Že se Wright takto postavila za jeho profesní stránku, je jednoznačně osvěžující. Herečka však zašla ještě dál, když se nejistě vyjádřila ohledně toho, zda bylo správné, že Spacey dostal padáka: "Nevím, jak to komentovat. Myslím, že v době, kdy vše prasklo, byl národ v takovém šoku ze všech těch lidí a příběhů, že každý měl pocit, že to bude nejlepší řešení z respektu k poškozeným."
Jsem upřímně zvědavý, jak si šestá série bez Spaceyho povede. Tvůrce má dostatečně zkušené na to, aby změnu ustáli. Přesto bude pro fanoušky obtížné necítit se ošizeně, že už se s Frankem Underwoodem nesetkají.
Kevin Spacey
Robin Wright