Nově v kinech: "Mrňous" superhrdina a státem povolené násilí toho nejhrubšího zrna

Nově v kinech: "Mrňous" superhrdina a státem povolené násilí toho nejhrubšího zrna
Ant-Man a Wasp | Marvel Studios
ANT-MAN A WASP (režie: Peyton Reed)
Do kin se po třech letech vrací nejmenší komiksový superhrdina, Ant-Man s tváří Paula Rudda. "Mraveneček" přibírá "vosičku" Wasp (Evangeline Lilly). Děj snímku se odehrává po Občanské válce a "náš" Scott Lang aka Ant-Man se kromě superhrdinství potýká též s otcovstvím. Jenže v tom je znovu povolán do akce, v níž po boku Wasp bude odhalovat "tajemství z minulosti".
V čem je nejnovější marvelovka jiná než předchozí superhrdinské komiksovky? Nelpí se zde na akčních sekvencích a boji proti záporákovi, ale upřednostňují se vztahy a civilnější záležitosti hrdiny. Recenzenti prozatím Ant-Man a Wasp dávají solidních 70 procent. Na webu RottenTomatoes je hned 87 procent kladných recenzí. Nenápadný přírůstek, jen co je pravda.

MUŽ, KTERÝ ZABIL DONA QUIJOTA (režie: Terry Gilliam)
Muž, který zabil Dona Quijota
Jediný americký člen anarchistické skupiny Monthy Python a autor řady kultovních filmů (12 opic, Strach a hnus v Las Vegas) Terry Gilliam si splnil svůj sen a po téměř 30 letech představuje snímek o Donu Quijotovi i tuzemskému publiku. Částečně autobiografický snímek pojednává o problémech režisérské tvorby a neústupnosti "paličáka" Dona Quijota.
V roli Quijota se představuje Jonathan Pryce, režiséra a pomyslného Sanchu Panzu ztvárňuje Adam Driver. Dostupné recenze se prozatím v názoru na film dost liší, hodnocení se pohybuje od 40 do 80 procent. Rozhodně však nejde o převratné autorovo dílo, ovšem ani o propadák, který si Gilliam vyvzdoroval.

MANŽEL NA ZKOUŠKU (režie: Bob Fisher, Rob Greenberg)
Manžel na zkoušku
Romantickou letní pohodu slibuje Manžel na zkoušku. "Nová verze" hitu Přes palubu (1987) obsadila do hlavních rolí Eugenia Derbeze a Annu Faris, přičemž Derberz ztvárnil rozmazlené playboye, který vypadl z jachty a druhý sen se objevil se ztrátou paměti v ulicích Oregonu. Na scénu přichází Kate (Faris) s falešným oddacím listem a plánem na budoucnost.
Recenzenti prozatím snímku dávají 66 procent.

PRVNÍ OČISTA (režie: Gerard McMurray)
První očista
Hororová série Očista jde do restartu. Jak napovídá název filmu, První očista nám přiblíží, jak to vůbec bylo s "nápadem" ustanovit v jednom severoamerickém městě jednu noc, kdy policie a bezpečnost neplní své povinnosti a občané mohou popustit uzdu svým násilnickým frustracím.
Ač se to může zdát jako vyčerpaný nápad, filmová série Očista získává nové a nové fanoušky, na tržbách také netratí. Navíc naráží na násilí a časté ozbrojené konflikty v USA. Bude i z První očisty komerční hit? Dozvíme se po víkendu.

PROFESOŘI ZLOČINU: VELKÉ FINÁLE (režie: Sydney Sibilia)
Profesoři zločinu: Velké finále
Finále filmové série "Profesoři zločinu" je tu! Třetí snímek italské komediální gangsterky opět pojednává o profesor ve vězení, kteří opět budou řešit hned dva problémy - jak se dostat ven z "lapáku" a jak vyzrát na partu mafiánů.

NEŽ PŘIŠLA BOUŘE (režie: Baltasar Kormákur)
Než přišla bouře
Seveřan Baltasar Kormákur předvádí, jak se z režiséra s uměleckými ambicemi může stát adept na hollywoodského tvůrce. A pak šupky hupky hezky zpátky. Kormákur si střihl kromě ceněného dramatu Hluboko (2012) akční 2 zbraně (2015) a vysokohorský Everest (2015).
V novince Než přišla bouře se vrací ke svým severským kořenům a servíruje napínavé drama s romantickými prvky podle skutečného příběhu. V hlavní roli nejděsivější hurikán, který kdy planetu Zemi "poctil" svou návštěvou.

Seznam všech červencových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.