Kingova populární povídka o Kostlivci se dočká vlastního filmu

Kingova populární povídka o Kostlivci se dočká vlastního filmu
Stephen King | Skeleton Crew
Povídka Kostlivec z roku 1973 je jednou z nejoblíbenějších a nejvíce chválených děl od známého hororového autora Stephena Kinga, který ji napsal a zařadil do své knihy hrůzostrašných povídek jménem Noční směna. A nyní se zdá, že se konečně dočkáme jejího přenesení na filmové plátno. Povídka vypráví o muži jménem Lester Billings, který poví svému psychiatrovi, doktorovi Harperovi, že každé z jeho tří dětí bylo zabito tvorem jménem Kostlivec, jenž se skrývá ve skříni.
Povídka se již dočkala několika verzí v podobě krátkých filmů, ovšem připravovaná adaptace bude první, které se dostane celovečerní podoby. Postará se o to studio 20th Century Fox.
popularni-povidka-o-kostlivci-od-stephena-kinga-se-docka-vlastniho-filmu
Stephen King
O scénář se postarají Scott Beck a Bryan Woods, kteří jsou zodpovědní za scénář k úspěšnému a chválenému hororovému snímku Tiché místo (2018). Kingovi to evidentně vyhovuje, protože se o filmu vyjádřil jako o jednom z nejlepších hororů za posledních pár let. Jako producenti se do připravovaného filmu zapojili Shawn Levy, Dan Levine a Dan Cohen, přičemž všichni tři se podíleli i na tvorbě populárního seriálu Stranger Things (2016). Evidentně na filmu pracuje parta velice schopných lidí, jsme proto zvědaví, kdo usedne do režisérského křesla.
Líbil by se vám v něm někdo specifický?