Facebook testuje algoritmus, po kterém fanoušci filmu volají už pěkně dlouho

Facebook testuje algoritmus, po kterém fanoušci filmu volají už pěkně dlouho
Čistá duše | Universal Pictures
Momentálně máme jedinou možnost a to v krizových momentech zkrátka raději na sociální sítě vůbec nechodit. Letos tahle nesnesitelná "spoiler" vlna zasáhla hned dvakrát. Poprvé, když do kin vstoupili poslední Avengers s podtitulem Infinity War a podruhé s blížícím se finále druhé série Westworld. V obou případech žil internet hodně živými diskuzemi a vždy se našel nějaký chytrák, jenž s chutí něco vykecal těm, kteří ještě danou věc neviděli.
Zvedla se velká vlna stížností a protože ve Facebooku berou tyhle věci vážně, začali před nějakou dobou pracovat na algoritmu, který by nás před spoilery ochránil. Evidentně se vývoj vydařil, protože nyní vstoupil projekt do další fáze a malé procento uživatelů již novou "fíčuru" testuje v praxi.
Zmíněná technologie nese název Keyword Snooze (jsem jediný, komu to připomíná Keyser Söze?) a měla by fungovat na základě identifikace klíčových slov, podle kterých se pak budou příspěvky filtrovat v rámci news feedu. Zda bude novinka fungovat v praxi, to teprve ukáže čas. Uvítáte podobnou funkci na Facebooku, nebo vám připadá zbytečná?
Chris Pratt, Pom Klementieff, Zoe Saldana
facebook-testuje-algoritmus-po-kterem-fanousci-filmu-volaji-uz-pekne-dlouho-2