"Fotbaloví experti" komentují život frustrovaného dvacátníka. Autor Okresního přeboru a jeho nový seriál

"Fotbaloví experti" komentují život frustrovaného dvacátníka. Autor Okresního přeboru a jeho nový seriál
Hra / Michal Suchánek a Petr Marek | MALL.TV
Adaptace norského seriálu Match se v rámci 53. ročníku MFF Karlovy Vary návštěvníkům představí v neděli 1. července od 13:30. Seriál vzniká v produkci nově se tvořící internetové televize MALL.TV, která by měla začít vysílat letos na podzim.
Jan Prušinovský
Jan Prušinovský | BontonFilm
Desetidílný sitcom Hra pojednává o tom, že život je pouhou hrou. Za vznikem série stojí režisér Jan Prušinovský, jehož drama Kobry a Užovky před lety obdrželo šest Českých lvů. Kromě toho letos Česká televize uvede jeho novou sérii Most (2018). I tak je nicméně pro Prušinovského práce na Hře v něčem nová, poprvé ve své kariéře totiž zpracovával licenční formát. „S érie Hra je konstruovaná notně situačně a ty situace jsou velmi univerzální, od originálu se proto odchyluji minimálně. Samozřejmě hodně si hrajeme s dialogy, ty jsou jiné, tam je asi nejvíc mé práce a práce scenáristů. Necítím se tím nijak l imitován, naopak, je to poprvé, co něco takového dělám , a jsem rád, že si to můžu vyzkoušet,“ říká Prušinovský.
Jan Prušinovský, Michal Suchánek (I), Petr Marek (I)
Režisér Jan Prušinovský, Michal Suchánek a Petr Marek. | MALL.TV
Věrný severské verzi zůstal i při obsazování ústředního komentátorského tandemu, který ztvárňují Michal Suchánek (Pepa, Nádraží) a Petr Marek (Pouta, Nic proti ničemu). „Nechal jsem se inspirovat zahraniční předlohou , v níž hrají dva moderátoři z Norska, kteří jsou ve své zemi oblíbenými komiky. Mým záměrem bylo vytvořit novou komickou dvojici, která bude působit svěže a neokoukaně. Michala Suchánka jsem poznal při natáčení seriálu Trpaslík, během kterého se projevoval nejen jeho autorský, ale také široký herecký potenciál, který může být pro mnohé překvapivým . S Petrem Markem se znám dlouho a obsadit jsem ho chtěl mnohokrát, ale nikdy to nevyšlo. Oba k sobě ladí velmi dobře fyzicky, ale víc než vizuální souhra mě baví představa střetu jejich odlišných poetik, která se projevila už první natáčecí den,“ dodává Prušinovský.
Václav Marhold
Václav Marhold | MALL.TV
Ten dal průchod své tvůrčí invenci nejen při překladu replik, ale také při výběru hlavního hrdiny, jehož životní trefy a přešlapy právě Suchánek s Markem zasvěceně komentují. Štěpána, kterému je něco přes dvacet a má problémy jako někdo, komu je přes dvacet, takže chce přítelkyni, víc sexu
a míň situací, v nichž si připadá jako úplný "idiot", ztvární Václav Marhold. „Vaška jsem si všiml v divadle. Není jednoduché najít mladého herce, který má vlastní tvář, a on ji má. Je trochu odlišná od té, kterou ukazuje původní norský protagonista, ale přijde mi zajímavá a věřím, že bude diváky bavit,“ netají se Prušinovský. Seriálovou partnerkou bude Marholdovi Jenovéfa Boková.
Jenovéfa Boková
Jenovéfa Boková | Endorfilm