V Pixaru zažili ten nejúžasnější víkend vůbec

V Pixaru zažili ten nejúžasnější víkend vůbec
Úžasňákovi 2 | Pixar
A jednoznačně nemohlo jít o lepší načasování, protože kdy jindy než nyní přijít s mixem animáku a superhrdinského filmu? Úžasňákovi 2 jsou navíc jednou z nejlépe hodnocených Pixarovek vůbec, takže nakonec vlastně nepřekvapí, že měl film rekordní debut za 180 milionů dolarů. Zajímavé na tomhle čísle je nicméně to, že jde opravdu o nejlepší start animáku vůbec (i když započítáme inflaci). Pixar si touhle částkou ukořistil osmou nejlepší premiéru všech dob. Celosvětové tržby se v tuhle chvíli odhadují těžko (film má hodně trhů teprve před sebou), miliarda ale není vůbec nereálná.
S tak silným nástupem je pochopitelné, že nikdo jiný neměl moc prostor pro manévrování. Nejlépe si vedla chlapácká komedie Máš ji! o dost netradiční hře na babu (natočeno podle skutečných událostí), která obsadilo třetí místo se 14 miliony. Což není pro film za 28 žádná ostuda. Průměrné recenze se ale s největší pravděpodobností postarají o to, že navzdory silnému obsazení a zábavným trailerům tu žádná komediální trvalka nevyroste. Filmu ale stačí celosvětově pouhá stovečka k tomu, aby byl v plusu. A to by se povést mělo.
Jediným dalším nováčkem v TOP10 je remake černošského béčka ze sedmdesátých let Superfly, který otevřel na šestém místě za 6.8 milionů. Filmy podobného ražení si obvykle umí vést podstatě lépe, studio přesto smutnit nemusí, protože do produkce narvalo o pouhých 10 milionů více.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.
Máš ji!
Superfly