Halloween: Návrat hororové legendy má parádní nový trailer a plakát

Halloween: Návrat hororové legendy má parádní nový trailer a plakát
Halloween (2018) | Universal Pictures
Asi se najde málo fanoušků hororového žánru, kteří by neznali postavu Michaela Myerse. Rád zabíjí nebohé kolemjdoucí na sto různých způsobů, má nezdravou fixaci na vraždění svých sester a potrpí si na děsivou bílou masku (která je ve skutečnosti roztaveným obličejem Williama Shatnera, protože produkce neměla při natáčení původního filmu peníze na něco lepšího a musela si vystačit s tím nejlevnějším, co blízká prodejna dala).
Než si řekneme, kdo všechno za novým pokračováním stojí, dáme si trailer:
Halloween
Ano, vidíte správně, ve filmu se znovu setkáme s Michaelovou nevlastní sestrou Laurie, kterou se poprvé pokoušel zabít před čtyřiceti lety. Asi vás mate, jak je možné, že je Laure naživu (zemřela v díle Halloween: Zmrtvýchvstání). Inu, se sérií Halloween se to má tak, že čas od času autoři nového filmu ignorují díly předchozí (například filmy 7 a 8 původní série ignorovaly díly 4 až 6). Autoři nového Halloweenu na to šli zeširoka a ignorují rovnou všechny natočené filmy (až na jedničku Johna Carpentera)!
Mimochodem, hororový klasik Carpenter se sám na filmu jako producent podílí (což určitě není na škodu). A kdo nový Halloween natáčí? Lidé stojící za svéráznými komediemi Travička zelená a Princ a Pruďas. Vím, že to nevypadá jako důvod k oslavě, ale obě zmíněné komedie dokázaly pracovat s klasickými tématy poměrně nápaditě a jsem upřímně zvědavý, jak si jejich autoři povedou v hororovém žánru (a trailer rozhodně působí napínavě).
Oficiální popis distributora: Jamie Lee Curtis se jako Laurie Strodeová vrací na poslední střet s Michaelem Myersem (Nick Castle), který ji marně pronásledoval během Halloweenu už před 40 lety. Tenkrát Laurie šílenému vraždění této maskované postavy ještě unikla. Dokáže to i nyní?
Nový Halloween uvede do českých kin společnost CinemArt 18. října 2018.
autori-blaznivych-komedii-ozivuji-hororovou-legendu-v-paradnim-traileru
Halloween (2018) | Universal Pictures