Plán útěku 2: Stallone v novém klipu střílí a rozdává rány jako o život

Plán útěku 2: Stallone v novém klipu střílí a rozdává rány jako o život
Plán útěku 2 | Lionsgate
Pokračování sice přišlo o Swarzeneggera, na jeho místo ale naskočil v akčním žánru čím dál populárnější Dave Bautista. Dvojka nás zavede do nechvalně proslulého vězení jménem Hrobka a oproti jedničce byl výrazně snížen rozpočet (20 milionů oproti 54). Důvodem je to, že první díl v Americe propadl. Snad i proto má dvojka béčkového režiséra. Jestli se probojuje do áčkové ligy, to můžete posoudit z následujícího akčního klipu z dvojky:
Upřímně, na přesun mezi elitu to nevypadá. Má to takový ten lacinější feeling videoprodukcí, ať už mluvíme o rychlostřihu nebo absenci celků. Na druhou stranu má akce náboj a jednoznačně nejde o žádný filmový odpad.
Okolo uvedení filmu pak vznikla hodně zajímavá situace. Dlouho to vypadalo, že se film vůbec nepodívá do kin, neboť v Americe míří na plátna jen v omezeném počtu kopií a ten samý den bude dostupný v rámci online služeb. JENŽE se stalo to, co už se dlouho u filmů, které ve Státech propadly, ale jinde válely, nabízelo: studio se rozhodlo ušetřit na uvedení a marketingu v Americe a místo toho film nasadí do kin ve zbytku světa. Včetně České republiky! U nás se Plán útěku 2 bude promítat od 26. července 2018.
Oficiální popis distributora: Ray Breslin (Sylvester Stallone) je neustále na útěku - živí se totiž testováním nedostatků zabezpečovacích systémů ve věznicích. Uplynulo už několik let, kdy se stal obětí zrady a musel sáhnout až na dno svých sil, aby unikl z nechvalně známé prosklené Hrobky. Po tomto úspěchu mu prestiž ještě stoupla, získal množství nových zakázek a nyní čelí nové velké výzvě. Jeden z členů jeho týmu zmizí a ocitne se v tajném technologickém zařízení s příznačným názvem Hádes. Tajemná organizace v něm vězní unesené osoby, které disponují důležitými informacemi nevyčíslitelné hodnoty. Bohatí obchodníci, tajní agenti, politici i mezinárodně hledaní zločinci - nikomu z nich se zatím nepodařilo dostat se ven. Jediná cesta pro Raye Breslina tak znovu vede směrem dovnitř...
Plán útěku 2
Dave Bautista, Sylvester Stallone, Jesse Metcalfe