Režisér Thora točí se Scarlett Johansson v České republice. Parodií na Hitlera chce naštvat rasisty

Režisér Thora točí se Scarlett Johansson v České republice. Parodií na Hitlera chce naštvat rasisty
Taika Waititi během pražského natáčení | Fox Searchlight
Taika Waititi, Scarlett Johansson, Roman Griffin Davis
Králíček Jojo | Fox Searchlight
V hlavních rolích válečné parodie se představí Roman Griffin Davis, Scarlett Johansson (Ghost in the Shell, Ztraceno v překladu) nebo Sam Rockwell (Tři billboardy kousek za Ebbingem). Režisér Waititi si "střihne" postavu Hitlera, která celý snímek Jojo Rabbit provází.
Taika Waititi
Taika Waititi
Film, který se nebere pouze vážně, si dal za cíl parodovat nacisty a jejich propagandu. Můžeme se tedy těšit na svého druhu další "Hanebný pancharty". Hvězdná Scarlett Johansson si ve snímku zahraje svobodnou matku Rosie, která ukrývá židovského chlapce. Její vlastní syn je však oddaným členem Hitlerjugend. Waititi, který se kromě režie a ztvárnění Hitlera podílel též na scénáři, k tématu a pojetí filmu dodává: "Tenhle film bude štvát hodně rasistů, a to mě na tom těší nejvíc."
Na vzniku snímku se podílí též produkční společnost Czech Anglo Productions, která dlouhodobě spolupracuje s mezinárodními štáby. V portfoliu má například snímky Úkryt v ZOO (2016), V utajení (2017) nebo seriál Tři mušketýři. Film Jojo Rabbit vzniká ve společnost Fox Searchlight Pictures a do kin by měl jít příští rok.
Scarlett Johansson
Scarlett Johansson