Toy Story 4: Proč má natáčení zpoždění?

Toy Story 4: Proč má natáčení zpoždění?
Toy Story 4 | Pixar
"Toy Story 4 mělo mít premiéru letos, ale filmaři vyhodili tři čtvrtiny scénáře do koše a přepisují ho,“ uvedla herečka Annie Potts, která ve snímku namluví postavu Pastýřky. „Museli začít znovu, moje postava tak dostala i větší prostor, takže mám víc práce.“
Přepisy scénáře přišly na řadu poté, co snímek opustila scénáristka Rashida Jones a její partner Will McCormack. Snímek navíc původně režíroval John Lasseter, který byl ale také zatažen do aféry sexuálních obtěžování, jež v posledních měsících hýbou Hollywoodem (a již se proto na filmu nepodílí).
Mnozí si proto i mysleli, že Jones film opustila s tím, že ji Lasseter obtěžoval, to ale scenáristka striktně odmítla s tím, že se s Pixarem rozešli kvůli uměleckým a filosofickým rozporům. Zvláště s ohledem na to, že Pixar podle Jones a McCormacka podporuje kulturu, kde ženy a lidé jiných barev kůže nemají stejný tvůrčí hlas. Oba proto žádají, aby Pixar změnil svůj přístup a zapojil více filmařek, scenáristek a lidí všech ras a národností.
Novou scenáristkou snímku se tak stala Stephany Folsom, která má za úkol scénář dokončit tak, aby se plánovaná červnová premiéra na příští rok už nemusela přesouvat. Novým režisérem filmu je debutující Josh Cooley.
Toy Story 2: Příběh hraček
Toy Story 3: Příběh hraček