Co bude, až skončí seriál Hra o trůny?

Co bude, až skončí seriál Hra o trůny?
Hra o trůny | HBO
Pokud bude mít pilotní díl u testovací publika úspěch, dojde na celou sérii, případně několik sérií.
Hra o trůny
Hra o trůny
Oč v připravovaném dílu, které prozatím nemá název, půjde? Děj bude o několik tisíc let předcházet Hře o trůny (tedy takový hodně odvážný prequel?) a situován bude do Západozemí, což jsou prozatím jediné dostupné informace. Závěrečná 8. série Hry o trůny odstartuje na obrazovkách příští rok. Zvažovaná novinka dostane dle programového ředitele HBO Casey Bloyse zelenou nejdříve rok po odvysílání poslední Hry o trůny, tedy v nejlepším případě v roce 2020.
Fanoušci Hry o trůny již uvažují, zda jim seriál poví něco o zrodu Bílých Chodců a historii rodu Starků. Scenáristka Jane Goldman se pro list The Guardian vyjádřila, že její příští seriálový projekt bude plný brutálních, až hororových obrazů. Tak uvidíme, zda se i v tomto případě pojede na podobné vlně jako ve Hře o trůny.
George R.R. Martin
George R.R. Martin | Nick Briggs / HBO
Megapopulární Hra o trůny avizovala na příští rok poslední 8. sérii. Vedle toho se autor předlohy a scenárista George R.R. Martin uvázal k práci hned na několika dalších projektech. V plánu je sci-fi seriál Nightflyers a celovečerní fantasy film Ledový drak, který bude adaptací stejnojmenné Martinovy knihy.