Robert Redford dává sbohem herecké kariéře!

Robert Redford dává sbohem herecké kariéře!
Old Man and the Gun / Robert Redford | trailer

Old Man with the Gun: Trailer

Gentleman s pistolí
Robert Redford, který se kromě filmového herectví, producentství a režie věnuje též mecenáštví (zakládal festival nezávislého filmu Sundance), si v chystané novince Old Man with the Gun střihne roli vysloužilého bankovního zloděje a útěkáře, proslulého Forresta tuckera, který se na stará kolena odhodlá k poslednímu velkému činu. Komediální drama režíruje David Lowery (Můj kamarád drak, Přízrak) a vedle Redforda se v hlavních rolích představí Casey Affleck (Místo u moře), Keith Carradine (seriál Fargo) nebo Sissy Spacek (Černobílý svět).
Jak šel čas s oslavencem Robertem Redfordem? Od první do poslední role zůstal za elegána!
Téma18. 8. 2020
Jak šel čas s oslavencem Robertem Redfordem? Od první do poslední role zůstal za elegána!
Ale zpátky k té méně optimistické zprávě, která Redfordovi fanoušky zcela jistě zarmoutila. Ikonický herec a oscarový režisér se rozhodl pověsit herectví na hřebík z poněkud překvapivého důvodu, kvůli netrpělivosti. V rozhovoru se svým vnukem Dylanem se tak vyjádřil pro web muzea Walker Art Center. "Je pro mě dost těžké pořád čekat na další záběr. Mnohem víc mě v mém věku uspokojuje, když nejsem na nikom závislým."
A teď to pozitivnější. Redford nevyloučil další režijní počin. Dodejme, že představitel ikonických rolí proslul též jako režisér, když svého prozatím jediného Oscara obdržel právě za režii filmu. Jeho drama Obyčejní lidé (1980) zaujalo civilností a důrazem na mezilidské vztahy.