Nově v kinech: Hollywoodské lupičky poznávají duchy a 13 tváří Cate Blanchett

Nově v kinech: Hollywoodské lupičky poznávají duchy a 13 tváří Cate Blanchett
Manifesto | Artcam Films
DEBBIE A JEJÍ PARŤAČKY (režie: Gary Ross)
Debbie a její parťačky
Po Dannyho parťácích rozjíždějí akci Debbie (Sandra Bullock) a spol. Ona je sestrou Dannyho Oceana a se svými sedmi společnicemi se rozhodne zaútočit na superluxusní slezinu uprostřed New Yorku. Akce se musí pořádně naplánovat, aby skončily všechny ty úžasné a pořádně drahé šperky v rukou Debbie a jejího týmu.
Sarah Paulson, Sandra Bullock, Rihanna
Debbie a její parťačky | Warner Bros.
Recenzenti jsou ohledně novinky Garyho Rosse (Hunger Games) poměrně rezervovaní; akci přebíjí pozlátko, drahé kostými a hvězdné herečky. Výsledná známka? 57 procent. Záležet však bude na návštěvnosti a tržbách. Tvůrci totiž plánovali celou ženskou sérii. Tak uvidíme, jak budou mít po víkendu nakročeno...

GHOST STORIES (režie: Jeremy Dyson, Andy Nyman)
Ghost Stories
Unavují vás všechny ty horrorové lekačky a scénáře jak přes kopírák? Potom by u vás Ghost Stories měl solidní šanci uspět. Příběh skeptického profesora (Andy Nyman), který se snaží přijít na zoubek trojici záhad a poznamenaných lidských osudů, je solidní filmařinou s pečlivě budovanou atmosférou, hereckými výkony (Martin Freeman v epizodní roli) a netradičním námětem. Kdo se chce nejen pobavit, ale i vykročit za hranici neznáma, bude nejspíš solidně překvapen.
Recenzenti prozatím dávají Ghost Stories 73 procent s tím, že ani omylem nejde o převratné dílo, ale o s nímek, který má solidně našlápnuto, koncovka nicméně trestuhodně nevyšla.

BACKSTAGE (režie: Andrea Sedláčková)
Backstage
Ani sebelepší režisér (Andrea Sedláčková), inspirace v zahraničí a velmi dobrý tým tanečníků ještě nezajistí, že se výsledný hudebně-taneční film setká s ovacemi ve stoje. Backstage opisuje u amerických kolegů, v hlavních rolích představuje členy skupiny Pastels, kteří vyrážejí do nesmlouvavého světa showbusinessu. Vedle toho se hraje na notu romance mezi mladými a soupeřením jednotlivých týmů.
Když Backstage zobrazuje tanečně-hudební čísla, jde o první ligu. Když však dojde na příběhovou linku a civilnější chvíle, je to mnohdy doslova utrpení. Medvědí službu snímku dělá i předabování ze slovenštiny pro české publikum. Prozatím dávají recenzenti 35 procent.

PAT A MAT ZNOVU V AKCI (režie: Marek Beneš)
Pat a Mat znovu v akci
Dvojice povedených nešiků Pat a Mat je zpátky v kinech. Loutkoví popletové mají druhý celovečerák, tvůrci zmodernizovali jejich svět a sem tam jim propůjčili schopnost mluvit. Kouzlo téhle kutilské dvojice vždy spočívalo v krátkých, úderných videích. V délce celovečeráku se působivost logicky rozmělňuje, protože vymýšlet nové a nové etudy nelze donekonečna.
Recenzenti prozatím Patovi a Matovi znovu v akci dávají 48 procent.

PROFESOŘI ZLOČINU (režie: Sydney Sibilia)
Profesoři zločinu
"Univerzita je škrtla. Drogové podsvětí přivítalo." Italská krimi-komedie Profesoři zločinu rozehrává příběh vzdělaného Pietra, jemuž univerzitní zaměstnání nestačí na solidní život. A když se chytrý člověk dostane do tíživé situace, to si pište, že přijde s netradičním a dost vychytaným nápadem. Problémy na sebe ale nenechají dlouho čekat.

MANIFESTO (režie: Julian Rosefeldt)
Cate Blanchett
Z uměleckých akcí a galerií míří do distribuce též netradiční filmový projekt Manifesto, v němž Cate Blanchett (Jasmíniny slzy, Letec) ztvárňuje 13 osobností ve scénách pojednávajících o významných uměleckých manifestech 20. století. Pro ty, co se rádi toulají po galeriích, jednoznačná povinnost. Na své si pochopitelně přijdou i fanoušci Cate Blanchett. Která se vám líbí nejvíc?

OBCHOD NA KORZE (režie: Ján Kadár, Elmar Klos)
kinopremiery-7-6-2018
Obchod na korze | NFA
A na závěr jedna digitalizovaná klasika. A hned oscarová a od našich slovenských sousedů. Do vybraných kin se vrací legendární psychologické drama z období 2. světové války Obchod na korze. Snímek se strefuje do fašizace slovenské společnosti během války v příběhu obyčejného truhláře Tona Brtka (Jozef Kroner), který zásluhou švagra arizuje zkrachovalý krámek židovské vdovy. Památné dílo, kde se kromě herců a režisérů vyznamenal též hudební skladatel Zdeněk Liška. Jeho hudba jde, jaksepatří, pod kůži.

Seznam všech červnových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.