"Je to jako z Mission Impossible," říká herec ze Hry o trůny na adresu scénáře k poslední sérii

"Je to jako z Mission Impossible," říká herec ze Hry o trůny na adresu scénáře k poslední sérii
Hra o trůny | HBO
Jak dopadne poslední série nesmírně populárního fantasy seriálu ví opravdu jen málo lidí. Dokonce ani většina herců nemá páru o tom, jak nakonec onen velkolepý příběh skončí. Jak je to možné? Tvůrci totiž natáčí několik falešných konců pro případ, že by se na místa natáčení vmísili nějací slídilové, kteří by finální scény chtěli potají nahrát a poté vypustit na internet. Díky tomu by se opravdu nikdo neměl dozvědět, jak seriál doopravdy skončí, dokud nebude odvysílána poslední epizoda. Opatrnosti není nikdy dost, ale tím to nekončí. HBO si dokonce dávají až takového majzla, že hercům dávají digitální scénáře, jejichž části průběžně nechávají mazat. Podrobněji se o tom vyjádřil představitel Jamieho Lannistera, Nikolaj Coster-Waldau:
"Jsou opravdu velice přísní. A tenhle rok to začalo být až šílené. Dostaneme scénáře v digitální podobě, nikoliv v psané, přičemž jakmile onu určitou scénu ze scénáře dokončíme, ihned z něho zmizí. Je to jak něco z Mission Impossible (1996) ."
Jamie Lannister je postava, která od první série ušla pořádný kus cesty. Zda přežije poslední sérii je otázkou, ovšem většina fanoušků mu příliš šancí nedává. Mnoho z nich se shoduje v tom, že jediným Lannisterem, který přežije celý příběh, bude oblíbený Tyrion, ale kdo ví. Nezapomínejme, že Hra o trůny je v překvapování mistrem.
Nikolaj Coster-Waldau
Hra o trůny
Hlavní tvůrci seriálu, David Benioff a D.B. Weiss napsali scénář k epizodám 3-6, přičemž v šesté epizodě, která bude finální, se ujmou režie. První epizodu napsal Dave Hill, druhou Bryan Cogman. O režii prvního, druhého a čtvrtého dílu se postará David Nutter, známý ze seriálu Akta X (1993), a o třetí a pátou Miguel Sapochnik. Oficiální datum premiéry prvního dílu osmé série ještě na světě není, ale očekává se, že to bude někdy v létě příštího roku. Možná i dřív.
Těšíte se?