Stormtroopeři, princezny a oslík Iáček! Nepřehání už to Raubíř Ralf trochu (víc)?

Stormtroopeři, princezny a oslík Iáček! Nepřehání už to Raubíř Ralf trochu (víc)?
Raubíř Ralf a internet | Falcon

Raubíř Ralf a internet: Trailer

Raubíř Ralf a internet
Kouzlo původního Raubíře Ralfa (2012) spočívalo v tom, že se záporák z arkádové hry snažil stát dobrákem, docházel na psychologické kruhy a v rámci terapie vyrazil do jiných videoher.
V novince Raubíř Ralf a internet, která vstoupí do českých kin 22. listopadu letošního roku, opouští oblíbený záporák analogové vlny a vyráží do bezpřehých internetových vod. Spolu s kamarádkou Vanilopkou von Šmak podniká dobrodružnou cestu za náhradní částí oblíbené videohry, setkává se s Webčany, internetovým podnikatelem a celou řadou "stvoření" Disney universa. Ano, dojde na Star Wars, Pixarovky, oslíka Iáčka a největším tahákem budou pochopitelně disneyho princezny. Něco mi říká, že tohle bude na hony vzdálené povedené jedničce, která do kin lákala třicátníky a nostalgiky.
Raubíř Ralf a internet
Raubíř Ralf a internet (2018)
Disney se dle představené upoutávky na Raubíře Ralfa a internet hodlá upropagovat k smrti a tak trochu nezná únosnou mez. V dnešní době už nejde o žádné překvapivé novum (skvělým a osvěžujícím dojmem fungoval například Ken a Barbie v Toy Story 3, kde nicméně tvůrci správně odhadli onu míru), ale de facto o product placement na další produkty společnosti. A to při ceně vstupenky kolem 200 korun nechcete.
Raubíř Ralf a internet
Nejdůležitější ovšem bude, jak si tvůrci poradí s dialogy, humorem a nadhledem. Faktem zůstává, že scéna s princeznami z traileru je vlastně docela vtipná, tne se do zavedených klišé. Tak doufejme, že to autor prvního Raubíře Ralfa Rich Moore (Zootropolis: Město zvířat) zvládl ukočírovat a neslevil ze své originality, umu a kvality. Byla by to totiž nejen pro "Raubíře", ale i pro diváky docela nuda a otrava. Vždyť kolikrát ročně v kinech běží snímky ze Star Wars světa... Studio Disney se v prosinci solidně "spálilo" v případě předfilmu Ledové království: Vánoce s Olafem (2017). Snad podobný osud nepotká druhého Ralfa.