Dvacetiny seriálu Sex ve městě. Lodičky za milión, sex až po svatbě a pan Božský

Dvacetiny seriálu Sex ve městě. Lodičky za milión, sex až po svatbě a pan Božský
Sex ve městě | HBO
lodicky-za-milion-sex-az-po-svatbe-a-pan-bozsky-sex-ve-meste-slavi-dvacetiny
Sex ve městě | HBO
Seriálový Sex ve městě natočila stanice HBO a do hlavní role obsadila zvídanou novinářku Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker), která skrze své pravidelné sloupky seznamuje divačky a diváky se svým životem, kamarádkami a vztahy. Motto seriálu znělo "Carrie Bradshaw ví hodně o sexu a nebojí se zeptat.", což prověřovala za asistence svých věrných kamarádek na seriózních newyorských mužích, kterých se bohaté město jen hemžilo.
Kdo byly "hrdinky" a jeden "hrdina" seriálu Sex ve městě, který se promítal do roku 2004, a následně dostal do vínku dva nepříliš povedené celovečerní filmy?

Carrie Bradshaw - Sarah Jessica Parker

lodicky-za-milion-sex-az-po-svatbe-a-pan-bozsky-sex-ve-meste-slavi-dvacetiny-2
| HBO
Carrie Bradshaw proslula jako milovnice bot. Nebyl pro ní problém utratit za pár až 700 dolarů. Za měsíční psaní svých sloupků dostala přes "tisícovku", takže si mohla pořídit každý měsíc nový pár. Přiznala se, že za boty utratila přes 40 tisíc dolarů, tedy něco k 1 milionu korun. Kromě sloupků, bot a kamarádek byl jejím středobodem vesmíru pan Božský.

Samantha Jones - Kim Cattrall

lodicky-za-milion-sex-az-po-svatbe-a-pan-bozsky-sex-ve-meste-slavi-dvacetiny-5
| HBO
Samantha Jones vládla PR agentuře s ročním ziskem 100 tisíc dolarů. Zastupovala sexuchtivou rozjetou ženu, která se nerada váže. V 6. sérii to "táhla" s o 17 let mladším Smithem Jerrodem. Během seriálu nicméně navázala 4 dlouhodobější vztahy, z toho jeden se ženou.

Charlotte York - Kristin Davis

lodicky-za-milion-sex-az-po-svatbe-a-pan-bozsky-sex-ve-meste-slavi-dvacetiny-3
| HBO
Seriálová slušňačka Charlotte měla s prvním manželem první sex až po svatbě. Kvůli tomu druhému dokonce konvertovala k judaismu.

Miranda Hobbes - Cynthia Nixon

lodicky-za-milion-sex-az-po-svatbe-a-pan-bozsky-sex-ve-meste-slavi-dvacetiny-4
| HBO
Miranda pro divačky představovala emancipovanou ženu, která dokázala vydělat víc než její seriálový manžel. Svým charakterem ovlivnila značnou část divaček.

Pan Božský - Chris Noth

lodicky-za-milion-sex-az-po-svatbe-a-pan-bozsky-sex-ve-meste-slavi-dvacetiny-6
| HBO
Pan Božský, kterého nakonec Carrie Bradshaw "udolala" ve filmových pokračováních a dostala ho tak říkajích do chomoutu. Takového muže by chtěla každá...
Proč se stále netočí Sex ve městě 3? Může za to Samantha!
Filmy9. 10. 2017
Proč se stále netočí Sex ve městě 3? Může za to Samantha!
Magazín Time seriál zařadil Sex ve městě mezi stovku nejlepších televizních pořadů vůbec. Během 6 sezón obdržel Sex ve městě 7 cen Emmy a 8 Zlatých glóbů. Nominován byl 24 krát.
Loni v říjnu vyplavala na povrch zpráva, že filmový Sex ve městě 3 sice je na spadnutí, jenže představitelka Samanthy se "kousla" a nesouhlasí s natáčením. Ani představiteli pana Božského se do třetího filmu dvakrát nechtělo. Možné to tak bude lepší, protože filmy si hrály převážně na nablýskané pozlátko, luxusní exotické krajiny a působily spíš jako hodně drahá reklama na nejeden módní doplněk.
Ne vždy se převádění úspěšné seriálové látky do celovečeráku vyplatí. Nebo se pleteme?