Horší výkon už mladý Han Solo zřejmě ani podávat nemůže

Horší výkon už mladý Han Solo zřejmě ani podávat nemůže
Solo: Star Wars Story | Lucasfilm Ltd.
Studio doufalo, že o druhém víkendu chytne Solo: Star Wars Story druhý dech. Místo toho se film možná tak plazí napříč sály. Oproti debutu spadl o 65 % na 29,3 milionů dolarů. A to přitom nestartovala žádná silná novinka, která by Solovi odlákala diváky. Znamená to jediné - značka Star Wars není samospásná a o příběh mladého Hana Sola opravdu není zájem. Ostatně, film je v kině už 10 dní a pořád nedokázal vydělat ani tolik, kolik měl předchozí Star Wars spin-off Rogue One za pouhý jeden jediný víkend.
Solo: Star Wars Story: Šokující scéna z konce filmu vysvětlena
Téma29. 5. 2018
Solo: Star Wars Story: Šokující scéna z konce filmu vysvětlena
A ještě horší je to ve světě. Zatímco na domácí půdě má Solo 148 milionů, ze zbytku světa přiteklo 115264 milionů celosvětově pro Star Wars film po dvou víkendech? Hodně velký průšvih, který naznačuje, že se Solo nepodívá ani k půl miliardě (což je zhruba částka, na kterou přišel). Na téhle látce studio možná neprodělá kalhoty, protože má slušně našetřeno, ale povede to ke změnám. Ukazuje se, že miliardy nejsou s nálepkou Star Wars jistota a nelze sázet na to, že fanoušci poběží nadšeně na vše, co bude z předaleké galaxie. Možná je to dobře. Vidět několik nových Star Wars filmů v jednom roce, to ubírá fenoménu na síle.
Nejúspěšnější novinka víkendu? Drama Než přišla bouře, v němž musí dva mladí lidé přežít hurikán na moři. Solidní recenze vedly k použitelné částce 11,5 milionů na startovní čáře a ke třetímu místu (druhý je Deadpool 2, který stále slušně vydělává a v celosvětových tržbách je krůček od 600 milionů). Boj na moři vyšel studio na střízlivých 35 milionů, takže i když z kin příliš peněz nepřiteče, díky prodeji mezinárodních a televizních práv se zaplatí.
Výborně hodnocená drsná akčňárna Upgrade se uvedla až na šesté pozici 4.4 miliony. Nejde ale o vyložené zklamání, protože měl film k dispozici poloviční počet kin, co novinky obvykle mívají a distributor mu nedělal skoro žádnou reklamu. Rozpočet by navíc neměl přesahovat pět milionů dolarů, takže se film stoprocentně zaplatí. Úplným průšvihem je naopak nová komedie Action Point. Projekt Johnnyho Knoxvilla o zábavním parku, kde vypnou všechny bezpečnostní zábrany, vydřel usmolených 2,3 milionů. Jeden by čekal, že fanoušci Jackass film podrží, ale ti ho úplně přešli.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.
Akční park
Shailene Woodley, Sam Claflin