Maverick se vrací! Top Gun se začal natáčet

Maverick se vrací! Top Gun se začal natáčet
Top Gun (1986) | Paramount Network
Spolu s prohlášením o prvním dni natáčení na Twitteru vydal Tom Cruise i první fotku, která fanoušky Top Gunu musela nutně potěšit. Maverick je zpět a nechybí mu ani letecká kombinéza ani slavná pruhované helma ani jeho Tomcat. Jediné, co chybí, je elektrická kytara a řev tryskových motorů.
maverick-se-vraci-top-gun-zacal-natacet
Ale i toho se snad brzy dočkáme. Režisér Joseph Kosinski bude pokračovat v příběhu, který odstartoval v režii Tonyho Scotta v roce 1986. Tvůrci si zakládají na tom, že stylisticky bude pokračování vycházet z originálu. Filmaři mají k dispozici i původní soundtrack od Harolda Faltermeyera. Jediné, co se prý změní, je postava Petea „Mavericka“ Mitchella v podání Toma Cruise.
Autorem scénáře je Eric Warren Singer, který se ujal finálního přepisu po Justinovi Marksovi. O zápletce se toho příliš neví, jen že od událostí z původního snímku uplynulo již hodně vody a Maverick je o dost vyzrálejší, dospělejší a zkušenější a ujal se role instruktora v Top Gunu. Zatím ani není známo, zda se někdo z původního hereckého obsazení ve dvojce objeví. Jak bude ale natáčení pokračovat, jistě se objeví i bližší informace. Do té doby víme jen to, že by měl snímek Top Gun: Maverick do kin dorazit v červenci příštího roku.