"Syčák" Han Solo si vyšlápl na Deadpoola. Jak to dopadlo?

"Syčák" Han Solo si vyšlápl na Deadpoola. Jak to dopadlo?
Deadpool 2 / Solo: Star Wars Story | CinemArt
5. TICHÉ MÍSTO (země vzniku: USA)
Tiché místo
Téměř měsíc je v kinech na žebříčku nejnavštěvovanějších atmosférický thriller s hororovými prvky Tiché místo. O víkendu se promítal v 34 kinech, přišlo na něj 3.155 diváků a tržby činily 485 tisíc korun. Překvapivý a velmi dobře hodnocený celosvětový hit má při nákladech 17 milionů dolarů na kontě už 311 mega. Takhle na diváky.

4. DÁMSKÝ KLUB (USA)
Dámský klub
Čtvrteční novinka na čtyřce. Slavné dámy v letech to rozhodně nebalí, naopak se nechávají inspirovat erotikou Padesát odstínů šedi, která je pro ně něčím jako živou vodou. Dámský klub se hrál v 75 kinech, přišlo na něj 5.931 diváků a tržby činily 892 tisíc korun. Tržby z USA prozatím hlásí 31 milionů dolarů.

3. AVENGERS: INFINITY WAR (USA)
Avengers: Infinity War
Pátý víkend v kinech a aktuálně třetí příčka pro Avengers: Infinity War. Epická marvelovka se promítala už pouze v 36 sálech, přišlo na ni 9.010 diváků, kteří v pokladnách nechali 1 milion 436 tisíc korun. Celkem to v rámci české návštěvnosti a tržeb dělá přes 572 tisíc diváků a téměř 91 milionů korun. A tomu se ze všech snímků Top 20 nikdo ani nepřiblížil. Celosvětově mají Avengers: Infinity War na kontě 1 miliardu 904 milionů dolarů. Padne hranice dvou miliard?

2. DEADPOOL 2 (USA)
Deadpool 2
Minule pokořil Avengers a tentokrát na něj zbyla stříbrná příčka. Ano, řeč je o hubatém antihrdinovi Deadpoolovi, který má v kinech druhý film. V rámci 76 sálů se na něj vypravilo 42.824 diváků, tržby činily 6,86 milionů korun, což je oproti premiérovému víkendu pokles o celých 62 procent. Celosvětově má Deadpool 2 při rozpočtu 110 milionů dolarů na kontě přes 487 mega.

1. SOLO: STAR WARS STORY (USA)
Solo: Star Wars Story
Sólovka Hana Sola ovládla žebříček. Druhý film ze série "bokovek" Star Wars Story měl k dispozici hned 161 kin, přišlo na něj 46.192 platících, kteří v pokladnách nechali 7,42 milionů korun. Prvně, kdy byla po letech nabourána tradice "na Star Wars v prosinci", to začlo pokulhávat. I když faktem zůstává, že ani "bokovka" Rogue One (2016) nebyla o premiérovém víkendu bůhví jak navštěvovaná - přišlo na ni necelých 93 tisíc diváků.
Proti vyšší návštěvnosti bylo pochopitelně krásné - až letní - počasí a možná i zvěsti před filmem, které tak trochu napovídali, že tento film nebude povinný. V USA Solo: Star Wars Story odstartoval za 83 milionů dolarů. Když měla předloni v prosinci premiéru "bokovka" Rogue One (2016), utržila 155, tedy téměř jednou tolik.
Na krátko
Na krátko | CinemArt
Ze čtvrtečních novinek se do dvacítky nejúspěšnějších dostalo už pouze drama Jakuba Šmída Na krátko (2018), pojednávající o chlapci a jeho "znovuobjeveném" otci. Distributor nasadil novinku slibného autora do čtyřicítky kin, do kterých přišlo 258 diváků (průměr necelých 6 na jedno představení). Tržby činily necelých 31 tisíc korun. Škoda. "Doženou" to tvůrci v rámci festivalových projekcí?

Aktuální žebříček TOP 20 tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.