Brzy v kinech: Ghost Stories - když rozum potká nadpřirozeno a vystrašeného "doktora Watsona"

Brzy v kinech: Ghost Stories - když rozum potká nadpřirozeno a vystrašeného "doktora Watsona"
Ghost Stories / Martin Freeman | CinemArt
Andy Nyman
Ghost Stories | CinemArt
Děj novinky Ghost Stories pojednává o skeptikovi Phillipu Goodmanovi (Andy Nyman), který se zabývá vyvracením nadpřirozených událostí. Jenže co má dělat, když se mu pod kůži zaryjí hned tři případy, kde těžko hledat racionalitu? 
Goodman se postupně setkává s trojící vyděšených lidí volajících o pomoc. Noční hlídač (Paul Whitehouse) zažil v prázdném skladu strašidelné setkání. Teenager Simon (Alex Lawther) zakusil děsivou noční jízdu, která jeho život proměnila v horor. A bankéř Mike (Martin Freeman) se setkal s duchy, což poprvé narušilo jeho zdánlivě dokonalý život.

Ghost Stories: Trailer

Ghost Stories
Když Goodman zkoumá tyto příběhy, jeho do této chvíle racionální svět se začíná rozpadat. Je to klam jeho mysli nebo za vším stojí temné síly? Postupně je vtažen do odhalování dlouho pohřbeného tajemství, které převrátí jeho dosavadní život a změní všechno, co si dosud myslel.
Snímek Ghost Stories napsala a režírovala dvojice Jeremy Dyson, Andy Nyman. Pro oba jde o celovečerní režijní debut. Nymana můžete znát především jako herce například z filmů Sklapni a zastřel mě (2005), Bratři Bloomovi (2008) nebo seriálu Peaky Blinders - Gangy z Birminghamu (2013). Ghost Stories má prozatím na webu RottenTomatoes 82 procent kladných recenzí. Do českých kin snímek ve čtvrtek 7. června uveden společnost CinemArt CZ.
Martin Freeman
Andy Nyman, Martin Freeman