Novinky v kinech: Návrat slavného pašeráka, erotika s dámami v letech a spory kvůli stromu

Novinky v kinech: Návrat slavného pašeráka, erotika s dámami v letech a spory kvůli stromu
Dámský klub | Bioscop
SOLO: STAR WARS STORY (režie: Ron Howard)
Solo: Star Wars Story
Série filmů s označením Star Wars Anthology pokračuje po Rogue One (2016) originem Hana Sola. Po ikonickém Harrisonu Fordovi přebírá štafetu Alden Ehrenreich (Nádherné bytosti), vše nakonec kočíruje velezkušený Ron Howard (Rivalové, Inferno, Genius) a vy se můžete vypravit na dobrodružství "nejoblíbenějšího syčáka v galaxii". Jak se Solo potkal s Chewbaccou nebo hazardním hráčem Landou Calrissianem? Jeden z nejnepravděpodobnějších hrdinů Star Wars ságy má svůj vlastní film a fanoušci se nemohou dočkat.
Recenzenti hovoří o solidní filmařině, ale tak trochu postrádají původní kouzlo "válek" a charisma Hana Sola. I tak je z toho ale solidních 74 procent. A zcela jistě též hit víkendových kin. Ale o tom až v pondělí v komentovaných tržbách.

NA KRÁTKO (režie: Jakub Šmíd)
Režisér Jakub Šmíd se před lety blýskl studentskou Cenou Magnesia, v roce 2015 uvedl melodramatickou Laputu s Terezou Voříškovou v hlavní roli a aktuálně představuje svůj druhý celovečerní počin, vztahové rodinné drama Na krátko. Pod scénářem je podepsána jedna z nejúspěšnějších tuzemských spisovatelek a autorka stejnojmenné knihy Petra Soukupová.
Jakub Šmíd se drží svého přístupu, kterým je budování atmosféry, sledování mezilidských vztahů a lehká beznaděj. Příběh chlapce (Jindřich Skokan), kterému lhali o zdánlivě neexistujícím otci, nenabízí překvapivé rozuzlení, ale poctivou filmařinu. Na další snímek talentovaného Jakuba Šmída se tak bude čekat s nemalým očekáváním a příslibem. Tuzemští recenzenti prozatím dávají 66 procent.

DÁMSKÝ KLUB (režie: Bill Holderman)
Dámský klub
Dámy v letech se inspirují erotickým bestsellerem Padesát odstínů šedi a jejich život dostává nebývalý rozměr. Tak by se ve zkratce dala popsat novinka Dámský klub, v níž slavné herečky řeší vztahové peripetie a vztahy s muži. V hlavních rolích se představí Diane KeatonCandice Bergen, Mary Stenburgen a Jane Fonda.
Dámám to stále sluší, od filmu nicméně nečekejte víc než bezproblémovou oddechovku. Recenzenti prozatím dávají 60 procent.

POD JEDNÍM STROMEM (režie: Hafsteinn Gunnar Sigurðsson)
Pod jedním stromem
Islandské komediální drama Pod jedním stromem oplývá černohumorným mottem "sousedé až za hrob". A má k tomu dobrý důvod. Na zdánlivě klidném severu se totiž vše narozdíl od našeho středoevropského prostoru odehrává poněkud jinak. A ne vždy lépe.
Pod jedním stromem
Pod jedním stromem | Magnolia Pictures
Zápletkou snímku je prachobyčejný strom na pozemku jedněch sousedů, který těm druhým leze krkem. Proč? Kvůli stínu. Když totiž žijete na Islandu, hltáte paprsky slunce doslova všemi póry těla. Kam až může zajít záškodnictví a spor o jeden obyčejný strom? Napoví další svérázný skandinávský počin.
Recenzenti snímku dávají 75 procent.

GANGSTERDAM (režie: Romain Lévy)
Gangsterdam
A na závěr přírůstek pro rozjeté mlaďochy a mlaďošky, kterým možná ani nedochází, co všechno se v jejich životech může zvrtnout. Gangsterdam pojednává o jedné takové partičce, která se zaplete do pašování drog kvůli krásné dívce. Jak to asi může dopadnout, když slušňák přičichne k podsvětí?

Seznam všech květnových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.