Deadpool se zase vysmál všem, co tvrdí, že filmy pro dospělé nemohou pořádně vydělat

Deadpool se zase vysmál všem, co tvrdí, že filmy pro dospělé nemohou pořádně vydělat
Deadpool 2 | Twentieth Century Fox
Tvůrci prvního dílu stáli za eRkovou vizí a museli se proto spokojit s nižším rozpočtem. O to více se poté mohli nevěřícím vysmát. Deadpool vstoupil do kin v únoru 2016, okamžitě se stal senzací a celosvětově vydělal 783 milionů (tedy více, než jakýkoli jiný předchozí - mládeži přístupný - X-Men film). Když příští rok dorazil do kin eRkový Logan s tržbami 619 milionů, bylo jasno - diváci o drsnější komiksy stojí a rádi za ně v kinech zaplatí. Bylo samozřejmě otázkou, zda nejde jen o chvilkový trend, který se rychle vyčerpá. Nyní vstoupil o víkendu do amerických kin Deadpool 2. A znovu našlápl ve velkém.
Deadpool 2: Nepochopili jste závěrečné titulky? Nevadí, vysvětlíme vám je!
Téma23. 5. 2018
Deadpool 2: Nepochopili jste závěrečné titulky? Nevadí, vysvětlíme vám je!
Pravda, první díl se pokořit nepodařilo. Ten otevíral za 132 milionů, přičemž dvojka se musí spokojit "jen" se 125. K dispozici navíc měla více sálů, takže lze mluvit o určitém zklamání. Spíše ale symbolickém, protože celosvětové má film po pár dnech promítání 301 milionů, přičemž stál 110. Studio je tak víceméně - po všech položkách, které je třeba odepsat - nyní na nule a už se bude jen vydělávat. Vzhledem k tomu, že Deadpool 2 uzmul většinu diváků Avengers, je navíc jisté, že ho v následujících týdnech nic neohrozí, bude dál ve velkém dojit diváky a dost možná se podívá až k miliardě.
Velkolepá týmovka Avengers: Ininifty War se tak o víkendu musela poprvé smířit s druhým místem, ale to je asi to jediné, co může studio trápit. Domácí tržby 595 milionů, celosvětové 1,8 miliardy, k tomu pozice čtvrtého nejúspěšnějšího filmu historie a také nejúspěšnější marvelovky vůbec. Co chtít víc? Ještě nějakou tu výdrž, ať si může Marvel odškrtnout 2 miliardy.
Do US TOP10 se dále prodraly dvě novinky. Lépe si vedl Dámsky klub, v němž čtveřice postarších dam řeší to, jak Padesát odstínů šedi ovlivnilo jejich postelové hrátky. Film odstartoval (vzhledem k cílovce a vládnoucímu komiksovému šílenství) za slušných 12,5 milionů na třetím místě. Absolutně naopak propadl Show Dogs, polohraný film pro nejmenší, v němž pes a jeho lidský parťák vyšetřují případ na psí výstavě. Podle ohlasů je to tak dobré, jak popis zápletky naznačuje, přičemž snímek otevírá až na šestce za 6 milionů.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.
Psí detektiv
Candice Bergen, Diane Keaton, Jane Fonda