Deadpool 2: Nepochopili jste závěrečné titulky? Nevadí, vysvětlíme vám je!

Deadpool 2: Nepochopili jste závěrečné titulky? Nevadí, vysvětlíme vám je!
Deadpool | Twentieth Century Fox

!!!článek bude přirozeně obsahovat obrovské spoilery!!!

První díl měl potitulkovou scénu o tom, že žádná potitulková scéna není. Formou tvůrci parodovali komedii Volný den Ferrise Buellera a dozvěděli jsme se, že ve dvojce bude za záporáka Cable (což filmaři dodrželi).
deadpool-2-co-nam-rekly-sceny-behem-zaverecnych-titulku
Deadpool / Volný den Ferrise Buellera | Twentieth Century Fox
Pokračování už jde na titulkové scény ve velkém, má jich hned několik a všechny se točí okolo napravení chyb v minulosti. Deadpool (přirozeně) vzal Cableovo udělátko na cestování časem, za pomoci druhých ho zprovoznil a rozhodl se napravit největší přešlapy své historie. Takže cestuje do filmu X-Men Origins: Wolverine, aby zabil trapnou verzi Deadpoola z roku 2009, která NEMOHLA MLUVIT. V Deadpoolovi 2 se tak na okamžik mihne i Hugh Jackman, který s němým Deadpoolem svedl v roce 2009 souboj, jde nicméně o upravené záběry z původního filmu, takže si Jackman další zářez coby Wolverine přidat do filmografie nemůže (a je to upřímně docela škoda).
V dalším momentě zastřelí Deadpool Ryana Reynoldse ve chvíli, kdy dostane do ruky scénář ke Green Latnernovi. Obě scény jsou (pro cílové publikum) extrémně vtipné a obě rozvíjejí to, čeho jsme byli svědky již v jedničce. Z hlediska logiky by samozřejmě mohl být problém, že Deadpool prostřelí v minulosti mozek herci, který ho hraje v současnosti. Ale ve světě Deadpoola je ukecaný žoldák samostatnou figurkou, který již žije vlastním životem a na Reynoldsovi závislá teoreticky není, takže tohle je vlastně ok.
Trošku složitější už je to ve chvíli, kdy Deadpool cestováním v čase zabrání tomu, aby zemřela "matka jeho budoucích dětí" Vanessa. Scenáristé filmu potvrdili, že nejde o vtip, ale o scénu, která opravdu do příběhu patří. Což nám situaci trochu komplikuje. Ve filmu je smrt Vanessy tím, co uvede události do pohybu a díky čemu se Deadpool zaměří na hořlavého Russella a nakonec se postaví Cableovi. Pokud Vanessa nezemře, Deadpool nebude mít depresi, svou "baby-mamu" nejspíš oplodní (protože takový byl plán) a nebude mít proto důvod starat se o nějaké jiné dítě, co chce spálit na uhel sirotčinec (a Cable s největší pravděpodobností Russella zabije). A taky nebude nikoho nabírat a nepozná přítelkyní Negasonic Teenage Warhead.
deadpool-2-co-nam-rekly-sceny-behem-zaverecnych-titulku-1
Russell | Twentieth Century Fox
Jistě, jsme ve světě Deadpoola, který rád porušuje pravidla, takže je třeba všechno brát s nadhledem. Sami tvůrci filmu ale nastavili určitá pravidl (pokud jde o cestování časem) a kdyby v případné trojce šel do akce tým, jaký jsme viděli na konci dvojky, prostě by to nedávalo pražádný smysl.
Doufejme, že na to scenáristé myslí a pokud na třetí díl dojde, otevřou ho nějakým dialogem ve stylu "Jasně, zachránil jsem nakonec cestováním v čase Vanessu, takže se tím pádem vlastně zbytek minulýho filmu nestal, ale víte jak, je to ženská, vždycky chtěla koblížka a když Russella viděla v televizi, stejně mě donutila za ním jít a domluvit mu. A zbytek už znáte".
Deadpool 2 se momentálně hraje v kinech po celé České republice.
deadpool-2-co-nam-rekly-sceny-behem-zaverecnych-titulku-2
Deadpool 2 | Twentieth Century Fox