Představitelka Lois Laneové Margot Kidder zamířila za Supermanem do filmového nebe

Představitelka Lois Laneové Margot Kidder zamířila za Supermanem do filmového nebe
Superman (1978) | Warner Bros.
Zprávu o smrti Margot Kidder přinesla agentura Reuters s tím, že okolnosti hereččina skonu nejsou známy.
Christopher Reeve, Margot Kidder
Superman | Warner Bros.
Ještě před úspěchem v prvním Supermanovi (1978) se Margot Kidder "blýskla" v mysteriózním hororu Briana de Palmy Sisters (1973) a představila se po boku Roberta Redforda v dobrodružném filmu Velký Waldo Pepper (1975). Hvězda první kategorie se s Margot stala roku 1978 v roli Lois Laneové, dívky Clarka Kenta aka Supermana (Christopher Reeve). S ním se postupně objevila hned ve čtveřici celovečerních filmů inspirovaných slavným komiksem. Kultovního postavení se jí dostávalo též u fanoušků hororového žánru, když si zahrála například v prvním Hororu v Amityville (1979) a dalších žánrovkách.

Superman: Trailer

Superman (1978): Trailer
V 90. letech byla herečce diagnostikována bipolární porucha a její kariéra šla na vedlejší kolej. Čím dál častěji se objevovala v seriálech a nezávislých filmech. Za účinkování v seriálu Hodina duchů získala Margot Kidder v roce 2015 cenu Emmy.
Kromě herectví se Kidderová angažovala v rámci ekologického aktivismu a politiky. Protestovala proti válce USA v Iráku. Americké občanský herečka přijala v roce 2005 právě kvůli své občanské angažovanosti.