Překvapivě tichý horor a miliardoví Avengers lovili diváky na snížené vstupné. Dostali vás?

Překvapivě tichý horor a miliardoví Avengers lovili diváky na snížené vstupné. Dostali vás?
Avengers: Infinity War | če
5. TAXI 5 (země vzniku: Francie)
Rychlá kola, vyšinutý šofér a návrat po hodně dlouhé době. Taxi 5 zajelo pátý nejrychlejší čas, přičemž v rámci návštěvnosti by se muselo spokojit s šestou příčkou. Jenže žebříček Unie filmových distributorů bere větší zřetel na tržby, kde to Taxi 5 nad Králíčkem Petrem o 27 tisíc korun s celkovými tržbami 755 tisíc korun vyhrálo. Na snímek z produkční stáje Luca Bessona přišlo 6.996 platících. Tady měl "Petr" o 1.263 navrch.

4. PŮLNOČNÍ LÁSKA (USA)
Půlnoční láska: trailer | StudioCanal
Druhá a zároveň poslední čtvrteční novinka, která se probojovala do horních pater Top 20. Romance s Bellou Thorne a Patrickem Schwarzeneggerem se promítala v 83 kinech, přišlo na ni 10.862 diváků a tržby činily 1,13 milionu korun. Květen, romantika, syn Arnieho a zlevněné lístky udělaly své. I když ta čísla jsou na "bramborovou" pozici dost slabá, o tom žádná...

3. DVĚ NEVĚSTY A JEDNA SVATBA (Česká republika)
Dvě nevěsty a jedna svatba
Třetí víkend patří mezi nejnavštěvovanějšími tituly tuzemská komedie s Annou Polívkovou v hlavní roli. V rámci 77 kin na film přišlo 11.176 diváků, kteří v pokladnách nechali 1,25 milionu korun. Celkem mají "Dvě nevěsty" na kontě lehce přes 50 tisíc diváků a téměř 8 milionů korun v rámci tržeb. Producenti chtěli ulovit víc, ale částečné přetížení žánru a silný nástup jara to "zatrhl".

2. TICHÉ MÍSTO (USA)
Tiché místo
Nebývale kladně přijímaný thriller s hororovými prvky skončil i tentokrát těsně pod vrcholem. Tiché místo promítalo 63 kin, na film přišlo 17.782 diváků, kteří v pokladnách nechali 2 miliony korun. Za necelé dva týdny to dělá 51.400 diváků a téměř 7 milionů korun. "Místo" je v českých kinech o týden kratší dobu než "Dvě nevěsty", ale téměř je trumflo. Respekt.

1. AVENGERS: INFINITY WAR (USA)
Avengers: Infinity War
Opět drží bez sebemenších potíží první místo a jen tak se ho nevzdají, tedy pokud jim počínaje čtvrtkem nezačne hatit plány Deadpool 2 (2018). Marvelovka se o třetím víkendu promítala v 83 kinech, přišlo na ni 64.691 diváků a tržby činily 7,93 milionu korun. Celkově mají Avengers: Infinity War na kontě 520.620 diváků, tržby činily 82,48 milionů korun.
V rámci aktuálního žebříčku Top 20 nemá Infinity War ani vzdáleně konkurenci. Celosvětově snímek utržil 1 miliardu 606 milionů dolarů, čímž se dostal na pátou příčku historického žebříčku před první Avengers (2012), brzy přeskočí Jurský svět (1 miliarda 671 milionů dolarů) a možná bude atakovat třetí pozici, která prozatím patří Star Wars: Síla se probouzí (2 miliardy 68 milionů dolarů). Marvel válí dál.
Psí ostrov
Psí ostrov | CinemArt
Z dalších čtvrtečních premiér se do Top 20 dostaly ještě tři snímky. Tak trochu zklamáním je osmá příčka pro novinku Wese Andersona (Grandhotel Budapešť) Psí ostrov (2018), která se promítala v 74 kinech a přišlo na ni 3.449 diváků. Tržby činily 403 tisíc korun. Zapříčinila to specifičtější látka (inspirace Japonskem a lapálie psů), nebo fakt, že na artové snímky nemá v jarním počasí nikdo "náladu"? Oscarový Grandhotel Budapešť, který měl premiéru před čtyřmi roky v březnu, totiž zahájil s necelými 11 tisíci diváky.
Německá komedie Jak napálit banku (2016) skončila devátá s návštěvností 3.458 diváků a tržbami 372 tisíc korun. Životopisný snímek o slavném francouzském malíři Gauguinovi skončil šestnáctý díky 1.161 platícím divákům a 128 tisícům korunám.

Aktuální žebříček TOP 20 tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.