Jeden z nejlepších komediálních seriálů současnosti končí

Jeden z nejlepších komediálních seriálů současnosti končí
Brooklyn 99 | 20th Century Fox Television
Brooklyn 99 si vás nutně nezíská okamžitě. Komediálnímu seriálu z prostředí svérázné policejní stanice je třeba přijít na chuť. Sám jsem nebyl z jeho prvních dílů před pěti lety nijak extra nadšený, ale postupem času si vše (lidově řečeno) sedlo, postavy se začaly skvěle doplňovat a scenáristé našli společně s herci tu správnou řeč, v níž mohli sypat na diváky jeden vtip za druhým. Postupem času se show vypracovala na jednu z nejúspěšnějších stálic 20th Century Fox Television a přestože se ratingy drží a hodnocení sérii je dokonce čím dál lepší, televize nečekaně oznámila konec seriálu.
Stane se tak po odvysílání posledního dílu páté série a protože s tím autoři nepočítali, nemají natočené žádné velké finále. Naštěstí se poslední epizoda točí okolo svatby Jakea a Amy, takže nějaký ten feeling velké události "na konec" naštěstí autoři mají. A showrunner seriálu Dan Goor k poslední epizodě uvedl, že by s ní měli být fanoušci - jakožto s finále - spokojeni.
Je jednoznačná škoda, že show končí. Herci si postupem let vybudovali opravdu závidění hodnou chemii, nemluvě o skvělém obsazení jednotlivých rolí (gay-šéf Andre Braugher, který se nikdy nesměje, bude televiznímu světu zatraceně chybět). Doufejme, že tohohle nepochopitelného přešlapu Foxů využije nějaká jiná stanice a převezme Brooklyn 99 pod svá křídla.
Andy Samberg, Joe Lo Truglio
Andy Samberg, Andre Braugher