Neskutečný příběh baseballového hráče, který se stal špionem, má první trailer. A je to pecka!

Neskutečný příběh baseballového hráče, který se stal špionem, má první trailer. A je to pecka!
The Catcher Was a Spy | PalmStar Media
Moe Berg sice odehrál během své baseballové kariéry řadu zápasů, spíše než výkonem ale vynikal tím, že byl označován za "nejchytřejšího hráče baseballu". Po ukončení kariéry si zvolil nečekaný směr - stal se špionem americké výzvědné služby. Ve válečné Evropě vyslýchal fyziky, kteří mohli spolupracovat s Němci na atomové bombě a to nebylo zdaleka to jediné zajímavé, na čem pracoval. V polovině třicátých let například (tehdy ještě jako baseballová hvězda) projezdil Japonsko a fotografoval důležité objekty. Jeho snímky poté za války posloužily k výběru cílů pro bombardování Japonska a například i k naplánování leteckého náletu na Tokio v dubnu 1942 (akce je v rámci historie známá pod názvem Doolittle Raid).
Jestli tento moment uvidíme i ve filmu, to je otázka. Z atmosférického (a zatraceně dobře střiženého) traileru je každopádně patrné, že se děj točí okolo Bergovy mise z konce roku 1944, kdy měl za úkol sledovat Wernera Heisenberga, nejlepšího fyzika nacistického Německa, který vedl projekt vývoje atomové bomby. Na Bergovi bylo posoudit, zda má Heisenberg reálnou šanci na sestavení bomby a v takovém případě ho eliminovat.
The Catcher Was a Spy
Produkce utratila za natáčení v České republice zhruba 100 milionů korun. Na vzniku filmu se výraznou měrou podíleli též tuzemští profesionálové (ze 150 členného štábu tvořili 140 filmařů). Podle dřívějších zpráv měl štáb v České republice strávit celkem 26 natáčecích dnů. Pražské a české kulisy by měly zastoupit historický Washington, New York, Tokio, Řím nebo Alpy.
Hlavní role se ujal Paul Rudd, dále hrají Connie Nielsen, Mark StrongGuy PearceSienna Miller, Paul Giamatti, Jeff Daniels a Tom Wilkinson.
Režíruje Ben Lewin (Zůstaň nablízku) podle scénáře Roberta Rodata (Zachraňte vojína Ryana). Datum české premiéry zatím snímek nemá.
The Catcher Was a Spy
The Catcher Was a Spy