Ani ošklivá Charlize Theron nedokázala odstrašit Avengers diváky

Ani ošklivá Charlize Theron nedokázala odstrašit Avengers diváky
Tully | Bron Studios
Nová marvelovka si druhý víkend připsala na konto 114 milionů dolarů, na domácích tržbách chybí kousek k půl miliardě a celosvětově je snímek na 1,16 miliardy dolarech. Filmu tak stačily necelé dva týdny, aby se stal druhým nejúspěšnějším filmem letošního roku (příhodně je první Black Panther) a patnáctým nejúspěšnějším filmem historie. A půjde ještě výš. Také dodám (ať trochu podráždím fanoušky DC), že nové týmovce ze stáje Marvelu stačilo pouhých šest dní na to, aby v tržbách překonala Ligu spravedlnosti. Doufejme, že to Warneři nejen vidí, ale hlavně se poučí.
Rian Johnson o sci-fi Looper: "Pokud si něco schováváte pro pokračování, nemůžete napsat dobrý scénář."
Téma21. 5. 2012
Rian Johnson o sci-fi Looper: "Pokud si něco schováváte pro pokračování, nemůžete napsat dobrý scénář."
U úspěchu Avengers: Infinity War se ještě na chvíli zastavím - respektive u ošemetných prohlášení typu "10 nejúspěšnější film historie" atd.. Je bez debat, že podobná označení jsou vždy značně zavádějící, protože by se měla při porovnávání započítat inflace a nejrůznější další faktory. Těch ale může být nespočet - například i to, kolik lidí chodilo v jakém období do kin (respektive kolik lidí bylo na světě a tedy kolik % mohlo chodit do kin). Kdybychom se o všech proměnných na Kinoboxu v každých tržbách bavili (respektive se snažili je započítat), vznikla by z toho strašná hatmatilka. A jak prohlásil Bruce Willise ve sci-fi Looper: "Přece si to tady nebudeme vysvětlovat a kreslit si grafy, stejně se to nedá pochopit". To jen aby bylo jasno, proč na našich stránkách užíváme v reportu z tržeb "zjednodušující" pohled.
Přestože mají Avengers většinu pozornosti médií, dokázala se v amerických kinech prosadit komediální novinka Manžel na zkoušku, což je remake filmu Přes palubu s Kurtem Russellem a Goldie Hawn. V nové verzi vyfasovali hlavní role Anna Faris (série Scary Movie) a Eugenio Derbez (Milovník po přechodu), který platí za mexickou superstar a je pravděpodobně jeho zásluhou, že snímek otevřel na druhém místě za solidních 14.7 milionů
Jedinou další novinkou v TOP10 je komedie Tully, v níž si Charlize Theron neví jako matka rady, na rozdíl od jiných filmů nemá nic společného se slovem sexy a doufá, že jí život ulehčí najatá chůva. Film je hodnocený výborně, ale diváky si nenašel a debutuje s 3 miliony až na šestém místě.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.
Eugenio Derbez, Anna Faris
Tully