Hra o trůny naživo v Praze! Na ambiciózní PragueCon se sjedou hvězdy filmu, seriálu a komiksu

Hra o trůny naživo v Praze! Na ambiciózní PragueCon se sjedou hvězdy filmu, seriálu a komiksu
Natalie Dormer ze Hry o trůny | PragueCon
PragueCon nabídne program pro široké publikum. Od fanouška kreslených superhrdinů, přes nadšené hráče počítačových her, čtenáře komiksů, vyznavače cosplay, až po filmové a hudební příznivce, pro které je komiksové prostředí zatím trochu neznámou.
„Záběr akce je opravdu rozsáhlý. Nejsme klasický ComicCon, který se soustředí primárně na komiksový svět, ale chceme ukázat veškeré subkultury, které se světem fantasy a sci-fi pojí. Další velkou součástí akce je pak mezinárodní eSport turnaj ve hře Counter-Strike, který se bude v České republice v takovém rozsahu konat vůbec poprvé,“ přibližuje PragueCon Roman Bratislav Janečka, režisér akce a making of dokumentu PragueCon 2018.
praguecon-se-inspiruje-popularni-megaprehlidkou-ze-sveta
Vikingové v Praze! | PragueCon
Hlavní filmový a seriálový program bude každý den tématicky zaměřen. Pátek bude věnován sérii Strážci Galaxie, sobotu si mezi sebe rozdělí seriály Vikingové a Soumrak templářů, neděle bude patřit seriálu Hra o trůny. Program bude průběžně doplňován o další filmy a seriály. Témata se samozřejmě odrazí i v doprovodných programech (živá hudební vystoupení nebo ukázky vikinských a skřetích táborů).
Dave Bautista, Chris Pratt
Strážci Galaxie Vol. 2
Do Prahy se při příležitosti akce sjede nebývalé množství hvězd, jak dokládá následující výčet. Za Strážce Galaxie přijedou rozdávat podpisy Dave Bautista (Drax), Michael Rooker (Yondu) a Sean Gunn (Kraglin). Vikingy bude reprezentoval Clive Standen (Rollo) a Georgia Hirst a Hru o trůny hned čtveřice hvězdných hostů: Conleth Hill (Varys), Isaac Hempstead Wright (Bran Stark), Natalie Dormer (Margaery Tyrell) a James Cosmo (Jeor Mormont).
Mimo hereckých hvězd se na PragueCon sjednou i fandové dalších populárních odvětví, viz přehled níže.
hra-o-truny-nazivo-v-praze-na-ambiciozni-praguecon-se-sjedou-hvezdy-filmu-serialu-a-komiksu
Komiks bude zastupovat Jim Lee, který je spjat například s Batmanem a vydavatelstvím DC. | PragueCon
Komiksy a knihy
Své místo na akci budou mít vydavatelé, prodejní část nabídne oblíbený merchandising. Chystáme panely se světovými i domácími tvůrci a ilustrátory.
Z předních komiksových a knižních autorů se již nyní fanoušci mohou těšit na Jima Lee, předního současného komiksového kreslíře, spisovatele a vydavatele, který je autorsky spojen s vydavatelstvími Marvel a DC Comics a konkrétně s postavami Batmana, Supermana nebo X-Menů. 
Soutěže larp a cosplay
Návštěvníci budou mít možnost se seznámit se zážitkovými hrami larp, tedy Live Action Role Playing, které jsou založeny na ztvárňování postav a vzájemné interakci ve fiktivním světě. Probíhat budou také soutěže pro cosplayery, tedy soutěže kostýmů a to v amatérské a profesionální kategorii. Vítězové obou kategorií budou mít možnost se zúčastnit mezinárodních cosplayerských soutěží BlizzCon a japonského festivalu anime a manga.
ESport turnaj Counter-Strike
Největší eSport událost v České republice. Online stream akce bude přenášen do celého světa. Turnaj, který zastřešuje agentura ESL, bude probíhat v TIPSPORT aréně.
Hudební program
Originální hudební zážitek poskytne vystoupení rap metalové skupiny Clawfinger společně s Bohemian Symphony Orchestra Prague. Účast na akci potvrdily například kapely Corvus Corax (Německo, neo-medival), Percival (Polsko, středověký metal), Cornalusa (Portugalsko, středověká hudba), Idisi (Rusko, folk), Bakchus (ČR, středověká hudba), Megaherz (Německo, industriální metal), John Kelly & projekt Elfenthal (rock s keltskými a středověkými motivy).