"Nechť vás provází síla!" Fanoušci Star Wars zaplaví hlavní město České republiky

"Nechť vás provází síla!" Fanoušci Star Wars zaplaví hlavní město České republiky
Sraz Star Wars fandů z letošního února | The Rebel Legion - Lion Base
Průvod vyrazí v sobotu 5. května v 09:30 od Pomníku sv. Václava přes Staroměstské náměstí do holešovického Cross Clubu, kde bude na přítomné čekat bohatý doprovodný program. Děti i dospělí se mohou těšit na workshopy, soutěže a přednášky na téma Star Wars. Letos účast přislíbil také speciální host, který se podílel na tvorbě filmů Star Wars: Síla se probouzí (2015) a Star Wars: Poslední z Jediů (2017). Program v Cross Clubu začne v 11:00.
necht-vas-provazi-sila-fanousci-star-wars-zaplavi-hlavni-mesto-ceske-republiky-1
Sraz Star Wars fandů z letošního února | The Rebel Legion - Lion Base
V průvodu nebudou chybět kostýmoví fandové z The Rebel Legion - Lion Base za podpory Czech Garrison 501st Legion a Czech Star Wars Universe.
Jak se stal 4. květen Dnem Star Wars?
Díky slovní hříčce "May The fourth Be With You!" (4. květen s tebou), které při vyslovení zní téměř stejně jako legendární pozdrav "May The Fource Be With You" (Nechť tě provází síla). Den Star Wars vznikl díky fanouškům vesmírné ságy, kteří tradici oslav udržují po celém světě.
necht-vas-provazi-sila-fanousci-star-wars-zaplavi-hlavni-mesto-ceske-republiky-2
PROGRAM SOBOTNÍ AKCE
1. Pochod
Scházet se fanoušci budou v sobotu od 9:00 na Václavském náměstí u sochy sv. Václava. V 9:30 vyrazí na trasu Václavské náměstí - Na Příkopě - náměstí Republiky - Celetná - Staroměstské náměstí. Ze Staroměstského náměstí se městskou hromadnou dopravou společně přesunou do Holešovic, na místo konání celodenní akce.
2. Hlavní program
11:00 - Zahájení Star Wars Dne
3. Doprovodný program